Валутни курсове

Хороскоп

събота, 11 февруари 2012 г.

Кошмарът БАТЕ спря Левски в най-силния му мач в Турция (видео)


Левски загуби с 1:2 от БАТЕ Борисов в последната си зимна проверка. Точни за превърналия се в кошмар за "сините" тим бяха Рудик (31) и Майкон (47), а Иван Цветков (80) заби дежурния си гол за българския отбор. Контузия получи новия защитник Нуно Пинто, а Дарко Тасевски беше изгонен с червен картон в 58-ата минута. Така съставът на Николай Костов завършва серията от контроли с отрицателен актив - две победи, две ремита и три поражения.

Като цяло днес Левски изигра най-добрия си мач в Анталия и не заслужаваше да отстъпи. Особено силна беше първата част, в която тимът от "Герена" пропусна 3-4 гола.

Отборът стартира с Пламен Илиев на вратата, а пред него в защита действаха Дъстли Мюлдер, Сержиньо Грийн, Иво Иванов и Нуно Пинто. Капитанът Христо Йовов пак игра като дефанзивен полузащитник в схемата 4-1-4-1. Четиримата пред него от първата минута бяха Даниел Младенов, Владимир Гаджев, Дарко Тасевски и Тони Калво. Иван Цветков отново водеше атаката.

В 4-ата минута Калво нахлу опасно в наказателното поле на съперника, като излъга двама играчи, но след това загуби топката. В 11-ата минута испанецът направи нов силен пробив отляво и центрира точно на главата на Иван Цветков, който от няколко метра насочи топката в ръцете на вратаря Гудар. В 19-ата минута новият защитник Нуно Пинто получи контузия в крака и напусна игра. На негово място се появи Орлин Старокин. В 25-ата минута и гредата помогна на тима на БАТЕ, след като Цветков с глава нацели напречния стълб. В 30-ата минута капитанът на Левски Христо Йовов стреля от фаул и топката мина опасно на сантиметри над гредата.

И точно докато Левски мачкаше белорусите, те взеха, че вкараха гол. Малко случайно в 31-ата минута Рудик изстреля параболичен удар от далечно разстояние, който свари Пламен Илиев неподготвен и топката се заби в горния ляв ъгъл.

В 35-ата минута Иван Цветков пак не беше точен след скоростна атака на "белите" в тази среща футболисти от София.

В 37-ата минута Орлин Старокин спаси второ попадение в мрежата на Левски. Двама футболисти на БАТЕ излязоха сами срещу Пламен Илиев, единият го прехвърли и точно когато вторият се гласеше да добута топката в мрежата, бившият играч на Черноморец самоотвержено се хвърли и изби кълбото.

На полувремето в състава на Левски беше извършена само една промяна, като Симеон Райков смени Калво. В същото време треньорът на съперника Виктор Гончаренко вкара цели 10 нови футболисти.

Ентусиазмът на "сините" за силно начало на втората част беше охладен от бърза атака на съпеерника в 47-ата минута, при която Майкон се измъкна от изкуствената защита и вкара за 2:0, след като излезе сам срещу вратаря. Това попадение определено смути българите, които се нуждаеха от около 20 минути, за да си стъпят на краката. През това време футболистите на БАТЕ само дебнеха на контраатаки.

В 53-ата минута съдиите отмениха трети гол на БАТЕ заради засада. В 58-ата минута Тасевски получи втори жълт картон и беше изгонен от игра. На негово място се появи Йордан Милиев и Левски доигра двубоя с 11 души.

Две минути след отстраняването на македонеца Цветков и Симеон Райков отново се разминаха с гол за Левски. Все пак логичното се случи в 80-ата минута, в която Цветков завърши майсторски продължителна атака на отбора. В 82-ата минута Милиев можеше да изравни с глава, но стражът на БАТЕ отрази удара му.

До края Левски не успя да изравни и така записа втора загуба от три сблъсъка с наричаните у нас "трактористи" от Борисов. Както е известно, през лятото на 2008 БАТЕ елиминира българите в квалификациите на Шампионската лига след победа с 1:0 в София и 1:1 в Беларус.

Новият португалец в състава на Николай Костов Кристовао Рамос пропусна днешния спаринг.

Левски се прибира в София в сряда, като засега няма планирана друга контрола.

ЛЕВСКИ - БАТЕ 1:2
0:1 Рудик (31)
0:2 Майкон (47)
1:2 Цветков (80)

ЛЕВСКИ:
Пл. Илиев, Мюлдер, Грийн, Иванов (77-Башлиев), Пинто (20-Старокин), Йовов, Гаджев (74-Вутов), Тасевски, Калво, Младенов, Цветков

БАТЕ Борисов: Гудар, Бурдачев, Поляков, Радков, Юревич, Рудик, Павлов, Бага, Бресан, Скаваш, Концевой

Жълти картони: Йовов, Старокин, Тасевски (2), Мюлдер (Левски); Концевой (БАТЕ)
Червен картон: Тасевски (Левски, 58 мин.)





http://sportal.bg

0 коментара

Публикуване на коментар