Валутни курсове

Хороскоп

събота, 18 февруари 2012 г.

Пловдивски полицаи удариха автоджамбази


До акцията се е стигнало, след като в сектор „Противодействие на криминалната престъпност" в ОДМВР - Пловдив постъпил сигнал за престъпна група, занимала се с търговия на крадени коли.

Изяснена е била схемата, по която действала групата. Участниците в нея заличавали или подменяли идентификационните белези на колите, изготвяли фалшиви документи и ги регистрирали в страната ни или са търгували с тях в държави извън Европейския съюз.

Разкрити били и участниците в престъпната група.

В четвъртък 39-годишният П. Л. от Хасково трябвало да транспортира от Димитровград до Пловдив откраднат автомобил „Волво", с цел продажба. Около 19 часа хасковлията потеглил с колата от Димитровград, а пред него с „БМВ" шофирал съучастникът му - Д. К. на 25 г. от Пазарджик.

След акция на полицаите мъжете били заловени пред дома на Д.К. в Пловдив. От направения оглед било установено, че „Волво"-то е с регистрационни табели на друг автомобил, върху рамата му е извършена интервенция и колата е обявена за издирване.

При последвало претърсване от жилището на Д.К. и апартамент, използван от П.Л., са били иззети мобилни телефони, преносими компютри, регистрационни табели и документи за автомобили, стикери с номера на рами, снимачна техника. При обиск в дома на П. Л. била открита и голяма сума пари, чийто произход е неизяснен.

По време на акцията криминалистите са проверили три адреса. В къща в Брестовица, обитавана от 50-годишния, са били намерени още скенер, лаптоп, италиански регистрационни номера на МПС, български свидетелства за регистрация на МПС, гумени матрици за полагане на печати, планки с изписани номера на МПС и копия на различни документи.

В частен дом в Оризари бил открит лек автомобил „Фолксваген" с обявени за издирване регистрационни табели. От автоборса в града бил иззет лек автомобил „Тойота", който бил подготвен за износ - върху номера на рамата й е била извършена интервенция.

Тримата мъже, които са криминално проявени, са задържани за 24 часа. След изтичане на мярката, на П. Л. и Д. К. е повдигнато обвинение за престъпление по чл. 345 и чл. 215, ал. 1 от НК и са задържани за 72 часа. Образувано е досъдебно производство. Предстоят експертизи, действията по разследването продължават.



http://dnes.bg

0 коментара

Публикуване на коментар