Валутни курсове

Хороскоп

събота, 18 февруари 2012 г.

Лукойл Академик защити Купата след страхотна драма срещу Левски


Лукойл Академик спечели Купата на България за втора поредна година, след като във финала, който се игра в зала "Арена Самоков", се наложи над Левски с 83:81. Двата състава демонстрираха страхотна игра в защита, както и уникален мерник от средно и далечно разстояние, с което не разочароваха феновете, които бяха заели местата си в залата и пред телевизионните екрани.

Най-резултатен за "студентите" в този мач беше Брендън Хийт - 31 точки, като освен това американецът бе определен за MVP на турнира, както и за най-добър реализатор и подавач.

Ламонт Мак и Бруно Шундов също бяха на ниво и приключиха съответно с по 18 и 14 точки.

За Левски Арън Харпър вкара 16 точки, Васил Евтимов отново завърши с "дабъл-дабъл" - 14 точки и 17 борби, а Маркъс Хол и Джаред Хауел отбелязаха по 12 точки.

Финалният двубой започна равностойно, като баскетболистите и на двата отбора се хвърлиха с всички сили в мача. Здравата защита доминираше в играта през първите пет минути, като „студентите” имаха лек превес и поведоха с 10:9. „Сините” успяха да излязат напред след тройка на Павел Иванов и два наказателни на Ангелов, но до края на периода столичани пропуснаха от чисти позиции, докато Лукойл Академик се възползва максимално от възможностите си и пак поведе  – 21:19.

В първите две минути на втория период нищо не се промени, като на два пъти момчетата на Докузовски успяваха да стигнат до три точки аванс, но след това "сините" изравняваха.

Последва размяна на точни стрелби от зоната за три точки, като Мак наниза две, а за Левски се отличиха Харпър, Хауел и Ангелов, което изведе столичани напред – 35:30. "Студентите" взеха прекъсване, но след подновяването Златин Георгиев и Хауел бяха точни от линията за наказателни удари и увеличиха аванса на тима си. До края на полувремето Шундов наниза пет поредни точки, а Мак се отличи с два фала, но Харпър отново напомни за себе си със страхотен пробив в самия край за 42:39 в полза на столичани.

В началото на второто полувреме тимът на Левски беше пълен господар в борбата под двата коша благодарение на Васил Евтимов, което даде шанс на символичните гости да поведат със седем точки, но след това Шундов и Мак продължиха да тормозят съперника с уникално точната си стрелба от далеч и за пореден път разликата бе смъкната на една точка. В следващите няколко минути "сините" попаднаха в дупка, като единствено Павел Иванов се опитваше да направи нещо смислено, а под другия кош Шундов и Мак не спираха с тройките, а в самия край към тях се присъедини и Хийт и Лукойл за 61:57.

Разликата стигана до пет точки в полза на "студентите" в началото на решителната последна четвърт благодарение на точния мерник на Хийт, но Левски премина в зонова защита, което се оказа брилянтен ход за треньорския тандем Папазов-Дечев и тимът им пак поведе 70:68 при 4:40 минути до края. Това не стресна баскетболистите на действащия носител на Купата,  а Хийт и Аврамов за пореден път обърнаха резултата и се виждаха като победители, но 40 секунди преди сирената Мак направи уникално глупава грешка и Хол вкара необезпокояван за 79:80. Последва прекъсване за Докузовски, като след подновяването на играта Оуенс също се "отличи" с уникална глупост, но Харпър пропусна три наказателни удара, което реши всичко в този мач и Купата остана в Правец - 83:81.

СТАТИСТИКА ОТ ЛУКОЙЛ АКАДЕМИК - ЛЕВСКИ



http://sportal.bg 

0 коментара

Публикуване на коментар