Валутни курсове

Хороскоп

сряда, 23 ноември 2011 г.

Родилката в "Шейново" починала заради неправилна интубация?



Според близките на починалата в болница "Шейново" преди два дни родилка в предварителния протокол от Съдебна медицина за причините за смъртта й посочена неправилна интубация и закъснели реакции. 35-годишната Надежда била интубирана в хранопровода, а не в трахеята, съобщи bTV.

Здравният министър Стефан Константинов каза, че има признаци, по които неправилно извършване на интубация може да се коригира. Той обеща да коментира, след като получи резултатите официално.

Министърът коментира и обяснението от болницата, че родилката не е приета заради неспазени критерии за прием по клинична пътека – над 4 см разкритие, контракции през 2-3 минути и изтичане на околоплодните води. Стефан Константинов бе категоричен, че лекарят би трябвало да се ръководи от здравословното състояние на пациента, а не да мисли за клиничната пътека и за това какво ще му платят.

На болницата се заплаща за извършена дейност, някои пациентки раждат за два часа, други стоят два дена. Това са правилата и те ги знаят”, каза здравният министър. 

35-годишната Надежда Узунова от София почина в "Шейново" в ранните часове в понеделник. Според лекарите жената е развила "остър белодробен инцидент" при постъпване в болницата.
Бебето на Надежда беше родено живо след спешно цезарово сечение. Днес обаче детето също почина.

Още по темата




http://dnes.bg

0 коментара

Публикуване на коментар