Валутни курсове

Хороскоп

четвъртък, 10 ноември 2011 г.

Всяко пето дете на 11 г. влиза в нелегални уебсайтове


Всяко пето дете на 11-годишна възраст посещава уебсайтове за нелегално споделяне на музика, филми, тв и видео съдържание, сочи ново проучване британския изследователски център Dubit. 

Специалисти коментират, че това е и най-подходящата възраст, в която родителите трябва да започнат да обсъждат с децата си отговорното и безопасно поведение в интернет. 73% от децата пък научават за тези сайтове от свои приятели.

На 12 години над една четвърт от децата редовно посещават нелегални сайтове за споделяне на музика, филми, тв и видеосъдържание.

На 13 години 42% от децата редовно посещават нелегални сайтове за споделяне на музика, филми, тв и видеосъдържание.

Повече от половината деца на възраст между 11 и 16 години използват интернет без родителски контрол в своите стаи или докато са извън дома си – през смартфони и други устройства, свързани с интернет. 

От доброволческата организация Childnet International са създали наръчник за учители и родители, който им дава безплатна практическа информация и ги съветва относно достъпа до забавления онлайн.

Наръчникът предоставя и информация за рисковете при нелегалното сваляне от интернет или посещаването на нелегални сайтове за споделяне на файлове като опасността от компютърни вируси, попадане на обидно или неподходящо за деца съдържание и кражба на лична или финансова информация.



http://www.dnes.bg

0 коментара

Публикуване на коментар