Валутни курсове

Хороскоп

четвъртък, 10 ноември 2011 г.

Община Бургас на борба с циганската колонизация


Цигани отново се настаниха в района на бургаския комплекс "Славейков". През последните години това се случва поне по веднъж на всеки 2-3 месеца, съобщават от общината. От там допълват, че незаконните бараки и импровизираните заслони на ромите ще бъдат премахнати.

Община Бургас ще събаря изникващите на това място незаконни постройки колкото пъти трябва, за да стане ясно, че колонизирането му няма да бъде допуснато, уверяват общинските служби.

От администрацията на кмета Николов припомнят и трагичен случай от 2009г., когато  двегодишно момиченце от ромски бивак, изникнал до ЖП-линиите на същата поляна, е било прегазено и убито от влак.

Около 30 са циганите, които са се самонастанили вчера в комплекс „Славейков". Те са с адресна регистрация в гр. Сливен и село Градец.

Общински инспектори от дирекция „Уравление при кризи, обществен ред и сигурност" и полицейски служители от Второ РПУ са настояли циганите да се приберат по родните си места. Ромите са си тръгнали без съпротива, като преди това са запалили бараките и заслони.

Мястото ще бъде почистено и посещавано превантивно от органите на реда, допълват от общината.



http://news.bg

0 коментара

Публикуване на коментар