Валутни курсове

Хороскоп

неделя, 13 ноември 2011 г.

„Новият" Левски започна с победа над Берое



Николай Костов започна с победа авантюрата си като старши треньор на Левски. „Сините" се наложиха с 2:1 като гост на Берое, като по този начин записаха едва втора победа далеч от дома от началото на сезона. В герой за Левски се превърна капитанът Христо Йовов, който се разписа по веднъж в двете полувремена. С две асистенции пък се отчете Даниел Младенов. Почетното попадение за „заралии" бе дело на Златинов в 89-ата минута.

„Доволен съм от старанието на играчите. Не трябваше да се очакват чудеса. Все пак съм от кратко време в отбора. Тази победа е плод на доста сериозно отношение на всички играчи, както в тренировките, така и в самата игра. Показахме добра организация и съм доволен”, сподели след последния съдийски сигнал Николай Костов.

Двубоят на градския стадион в Стара Загора започна динамично, на високи обороти, но въпреки това в началните минути удари към двете врати нямаше, за сметка на здрава битка в средата на терена. Някъде около 10-ата минута гостите от Левски започнаха леко да притискат съперника, като се настаниха в половината им. Владо Гаджев и Дани Младенов опитаха далечни удари, но и двамата бяха далеч от целта.

С течение на мача домакините от Берое също организираха 2-3 опасни атаки, но грешка в завършващото подаване бе причината да няма точен удар към вратата на Пламен Илиев. Сякаш от нищото Левски откри резултата в 32-ата минута. С основна заслуга за попадението бе отбраната на Берое, която допусна груба колективна грешка и позволи на Младенов да намери в полето Йовов, който от 10 метра с техничен удар не остави шанс на Иво Иванов - 0:1.

Оказали се догонващи в резултата „заралии" опитаха да притиснат съперника, но до края на първата част не отправиха нито един точен удар.

Още на почивката наставникът на Берое Илиан Илиев реагира, като пусна в игра младият Георги Божанов, който замени Петър Костадинов. Божанов видимо раздвижи атаката на „заралии", но отново липсваше завършващият удар.

Гостите от София предрешиха всичко в двубоя в 62-ата минута, когато стигнаха до втори гол, отново дело на Христо Йовов. Гаджев центрира в полето, Дзаферович не успя да изчисти и прати топката право на крака на Младенов. Халфът веднага пусна кум Йовов, който от 3-4 метра на празна врата нямаше как да сгреши - 0:2.

За жалост вторият гол тотално уби интригата и до края мачът се доиграваше. Наставникът на домакините Илиан Илиев изчерпи и трите си смени, но не успя да промени облика на тима си.

Най-големият фактор за играта на Берое както винаги бе тяхната сърцата публика, която разочарова от продукцията на терена, започна да напуска стадиона още в 75-ата минута.

В последните 10 минути на мача момчетата на Илиан Илиев наложиха сериозен натиск и заслужено върнаха един гол чрез Владислав Златинов. Нападателят се разписа с удар от няколко метра, след като бе оставен непокрит след центриране от корнер. За повече обаче беройци нямаха време, а може би и сили.



http://topsport.bg

0 коментара

Публикуване на коментар