Валутни курсове

Хороскоп

неделя, 13 ноември 2011 г.

Операция след операция на ранените от взрива край Пловдив


В неделя сутринта продължава да бъде отцепен радиус от 150 метра в района на взрива на газопровод между пловдивските села Калековец и Стряма. Това съобщи за Dnes.bg дежурният в „Гражданска защита”.

При инцидента загинаха двама души, а други двама бяха тежко ранени.

Тази сутрин бяха вдигнати телата на загиналите мъже при инцидента. Това са работници на 36 и 53-годишна възраст от старозагорското село Загоре.

В района на експлозията не се допускат граждани и автомобили, тъй като все още е опасно да се влиза.

През цялата нощ на мястото на инцидента са дежурили четири пожарни коли. 

40-годишен работник е все още с опасност за живота след взрива.

„Пациентът е с висока степен на изгаряния, има счупена лицева кост и фрактури на краката”, съобщиха за Dnes.bg от Университетската болница „Свети Георги” в Пловдив.

До момента мъжът е претърпял няколко операции и се намира в реанимацията на лечебното заведение.

Вторият пострадал е с изгаряния от втора и трета степен в областта на таза. Настанен е в Клиниката по изгаряния и му предстои операция.

На мястото на инцидента са работили общо деветима души на фирма „Булгартрансгаз”. Петима са се отървали без наранявания. Всички са от Стара Загора.

Взривът е станал на няколко километра северно от магистрала „Тракия”. Най-вероятната причина за инцидента е високо налягане по време на ремонтните дейности на транзитния газопровод, който доставя газ от Румъния за Гърция и Македония.

„Започнали сме проверка на тежкия инцидент, който отне живота на двама работници и рани тежко други двама”, заяви пред Dnes.bg директорът на Инспекцията по труда в Пловдив Атанас Чернаев, който снощи посети мястото на взрива.

Фирмата, която отговаря за транспортирането на газ,  поетапно намалява налягането в газопровода край Пловдив. По-късно през деня предстои оглед на мястото.



http://dnes.bg

0 коментара

Публикуване на коментар