Валутни курсове

Хороскоп

четвъртък, 21 юли 2011 г.

Пламна бързият влак София – Варна



Бързият влак София-Варна пламна в района на село Ресен, община Велико Търново, предаде "Фокус".
Благодарение на бързите действия на полиция на противопожарната охрана, всички пътници са евакуирани.
По данни на Оперативния щаб в Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” (ПБЗН) композицията в района на пожара във великотърновското село Ресен е разкачена.
Пожарът е засегнал локомотива, първия вагон и част от втория. Останали са три незасегнати от пожара вагони. Изпратен е дизелов локомотив, който ще изтегли тези три вагона до гара Павликени.
Оперативният щаб под ръководството на главен комисар Николай Николов поддържа непрекъсната връзка с Централния диспечерски пункт на БДЖ и с щаба на място. Създава се организация за извеждането на хората до населеното място гара Павликени и настаняването им.
Заедно с пътниците, трите здрави вагона на влаковата композиция, която се запали, ще бъдат извозени с дизелов локомотив до Павликени, съобщиха от пресцентъра на „Холдинг БДЖ”. Трите вагона бяха отделени от горящия локомотив и първите два вагона. На пътниците, които са 215, ще им бъде осигурен алтернативен автобусен транспорт.
Пожарът е възникнал в предната част на влака, непосредствено след локомотива. Няма данни за жертви и пострадали при пожара във влака, заяви комисар Живко Коцев, директор на ОД МВР Велико Търново.
В района на селата Русаля и Ресен е пламнал локомотивът. Пожарът се разраснал и е обхванал първия вагон.
Създадена е организация по потушаване на огъня. Създаден е щаб за координиране на действията – каза комисар Живко Коцев.

0 коментара

Публикуване на коментар