Валутни курсове

Хороскоп

събота, 26 май 2012 г.

Излизаме за своята чест срещу световния вицешампион - Гледайте Холандия - България на живо!!!


Тази съботна  вечер,  българският национален отбор по футбол се изправя в престижна контрола срещу световните вицешампиони от Холандия. Срещата на митичния „Амстердам Арена" ще бъде втора за новия ни селекционер Любослав Пенев, който вдъхна надежди на всички родни запалянковци след добрата и атакуваща игра при равенството срещу Унгария преди няколко месеца.

Със сигурност разликата в класите ще бъде огромна. Повечето футболни специалисти както в Холандия, така и тук предричат разгромна загуба за „лъвовете", но резултатът няма да бъде от основно значение. По- важно е отборът да демонстрира  самочувствие и добра игра, с която да покаже едно добро лице пред една от футболните столици на Европа.

Време е българските национали да докажат, че да носиш националната фланелка е чест и привилегия, а не досадно задължение, което да вдигне трансферната ти цена. Дойде моментът, в който играчи като Ивелин Попов,Станислав Манолев и Валери Божинов трябва да вземат лидерските функции в тима и да покажат, че отборът има бъдеще. А какъв по-хубав шанс да изпъкнеш от този, в който ще се изправиш срещу една от световните футболни сили.

С огромен интерес ще се проследи и играта ни в отбрана . Дано, родните ни бранители не се пропукат от напрежението, че срещу тях ще застанат играчи като Ван Перси и Хунтелар, защото подобни действия могат да бъдат пагубни за родните ни състезатели.

В офанзивен план нещата също ще бъдат доста интересни. След показаната доста креативна и атакуваща  игра срещу Унгария, сега очакванията от възпитаниците на  Любослав Пенев са за надграждане. Основната тежест на българските атаки ще падне върху Ивелин Попов, като Попето ще трябва да се нагърби с диригентските функции. Негова работа ще бъде и да захранва Валери Божинов с отлични пасове, които да бъдат превърнати в гол от нападателя на Спортинг (Лисабон).

Всеки един резултат различен от загубата, ще бъде  изключителен успех за нашите. Нещо, което ще вдъхне и завидна доза самочувствие на „трикольорите", няколко месеца преди старта на световните квалификации за Мондиал 2014 в Бразилия.

Стартовият ни състав за днешната престижна контрола срещу Холандия, ще напомня на формацията изправила се срещу Унгария. Най-вероятно на вратата ще застане опитният страж на Черноморец  Стоян Колев, който ще трябва да парира множеството опасности, които ще създадат „лалетата".  Защитата пред него ще бъде съставена от Иван Иванов и Николай Бодуров, а като крайни бранители срещата ще започнат Петър Занев и познаващият отлично холандския футбол Станислав Манолев.

В средата на терена, Любослав Пенев има може би най-голяма вариативност . Шансът да бъдат титуляри на „Амстердам Арена" най-вероятно ще получат звездата на Локо (Пловдив) Христо Златински и Свтослав Дяков. Играчите, които ще тормозят защитата на домакините по крилата ще са голмайсторът на Лудогорец и „А" група Иван Стоянов, както и желаният от много европейски тимове Георги Миланов.

В предни позиции, нещата изглеждат най-ясни,  Валери Божинов ще започне като титуляр на върха на атаката, а Ивелин Попов ще действа от втора позиция.

С тази среща съперниците ни от Холандия стартират контролните си мачове преди началото на европейското първенство в Полша и Украйна. „Лалетата" все още избистрят финалния състав, с който ще се представят на големия континентален форум.

В атака за „оранжевите" ще започнат голмайсторът на немската Бундеслига Клаас Ян-Хунтелаар и Дирк Каут, които ще бъдат активно подпомагани от плеймейкъра на Интер Уесли Снайдер. Марк Ван Бомел пък ще дърпа конците в средата на терена. Най-интересното име в стартовите 11 за Холандия пък ще бъде това на шампиона с Аякс през този сезон Върнън Анита, който ще действа в отбрана.

Срещата ще бъде ръководена от испанския арбитър Рикардо Тейшейра Витиенес, който през този сезон имаше честта да свири две „Ел Класико" между Барселона и Реал (Мадрид).

ВЕРОЯТНИ СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

ХОЛАНДИЯ : Стекеленбург; Ван дер Вил, Матайсен, Хейтинга, Анита; Ван Бомел, Шаарс; Ван дер Ваарт, Снайдер, Каут; Хунтелаар


БЪЛГАРИЯ : Колев; Манолев, И. Иванов, Бодуров, Занев; Златински, Дяков; И. Стоянов, Г. Миланов, И. Попов; Божинов


СЪДИЯ: Тейшейра Витиенес (Испания)


СТАДИОН: „Амстердам Арена"


НАЧАЛО: 21.00 часа


Гледайте на живо!!!



http://topsport.bg

0 коментара

Публикуване на коментар