Валутни курсове

Хороскоп

понеделник, 16 април 2012 г.

Наши убиват стрелец, атакувал ги в Афганистан


Афганистански войник е бил застрелян от български войници, след като открил огън в базата в Кандахар, съобщи афганистански военен представител.

Войникът започнал да стреля по войниците в базата на натовските сили от охранителната вишка, след което българските войници отвърнали на огъня и го убили, заяви полк. Мохамад Мохсин, говорител на афганистанската армия в Кандахар.

Нападателят бил от северната провинция Тахер.

Говорител на коалиционните сили, американският майор Джейсън Уагонър, потвърди пред АП, че имало инцидент в Кандахар, като подчерта, че няма убити войници от НАТО, но не даде повече подробности.

Няма пострадали български военнослужещи при инцидента в Кандахар.

Към момента българските военнослужещи изпълняват рутинните си задачи съгласно стандартните оперативни процедури. Предприети са мерки за безопасност в съответствие със степента на риска.

Предприети са мерки за безопасност в съответствие със степента на риска в Кандахар, съобщиха от Министерство на отбраната.

Български военнослужещи от един от тренировъчните тимове са били обстреляни с леко стрелково оръжие днес около 10.50 часа местно време (09.20 часа българско време), при придвижване от база „Hero" към база „Lindsey" в Кандахар, Афганистан.

Стрелецът е бил облечен в афганистанска военна униформа.



http://news.bg

0 коментара

Публикуване на коментар