Валутни курсове

Хороскоп

неделя, 18 март 2012 г.

Левски с победа в Ямбол след силна последна четвърт


Отборът на Левски записа победа в мача си от XXII кръг на Националбата Баскетболна Лига, след като се наложи при гостуването си в зала „Диана” на Ямбол със 78:59. Най-полезен за „сините” беше Маркъс Хол, който се отличи с „дабъл-дабъл” от 20 точки и 10 асистенции, а Димитър Ангелов и Васил Евтимов добавиха по 11 и 10 точки.

Станислав Говедаров вкара 14 точки за ямболии, а Мартин Дурчев и Антъни Гуджино завършиха с по 13 и 11.

Столичани започнаха силно двубоя, а братята Георгиеви и Димитър Ангелов вкара в няколко поредни атаки, с което Левски поведе със седем точки след първите десет минути – 26:19. През втората четвърт възпитаниците на Константин Папазов продължиха да демонстрират по-успешна игра в нападение и логично преднината им стигна до 15 точки при 5:44 минути до почивката. В оставащото време Дурчев напомни за себе си с тройка, а Стойо Чолаков и Говедаров също не сбъркаха и върнаха Ямбол в мача – 31:39.

Още в първата атака за третата четвърт Антъни Гуджино вдигна публиката в зала „Диана” на крака след тройка, но след това, „жълтите” допуснаха две грешки и това позволи на Левски пак да стигне до двуцифрен аванс благодарение на Ангелов и Иванов. В следващите минути двата състава се захапаха в защита, но домакините пак свалиха пасива си след пробуждането на Дурчев и Говедаров за 51:60.

В първите четири минути на последната четвърт баскетболистите на двата отбора допуснаха поредица от грешки, като разликата от девет точки в полза на „сините” се запази. Левски успя да поведе с 11 точки, което принуди Иван Чолаков да върне в игра Джон Офоегбу, който прекара по-голямата част от нача на пейката заради натрупани нарушения. Това не помогна на домакините, а до края столичани контролираха напълно играта и спечелиха с категоричното 78:59.

СТАТИСТИКА ОТ ЯМБОЛ - ЛЕВСКИ



http://sportal.bg 

0 коментара

Публикуване на коментар