Валутни курсове

Хороскоп

сряда, 14 март 2012 г.

Земетръс на "Сан Сиро", Марсилия изхвърли Интер секунди преди продълженията


Отборът на Интер победи с 2:1 Олимпик Марсилия, но отпадна от Шампионската лига. Това бе една от най-сладките загуби на французите и в същото време една от най-тежките вечери в историята на миланския гранд. Тимът на Клаудио Раниери бе загубил първата среща на "Велодром" с 0:1 с гол в 93-ата минута и сценарият от преди 2 седмици се повтори и в Милано. Диего Милито пращаше мача в продължения с гола си в 75-ата минута, но Брандао смрази "Сан Сиро" с гол в 90-ата минута. Джампаоло Пацини фиксира от дузпа крайното 2:1 в добавеното време.

Домакините започнаха мача с двама чисти нападатели - Диего Милито и Диего Форлан, а зад тях Раниери постави Уесли Снайдер. В халфовата линия място намери Андреа Поли, като му партнираха ветераните Хавиер Санети и Деян Станкович. Атаката на гостите от Марсилия пък се водеше от Лоик Реми, зад когото бе триото Андре Айеу, Матийо Валбуена и Морган Амалфитано.

Двубоят започна с лек натиск на французите, но скоро след това интеристите натиснаха газта и Стийв Манданда трябваше да се намесва решително. Френският страж първо спаси с вещина шут от упор на Снайдер в 8-ата минута, а скоро след това плеймейкърът на италианците намери на чиста позиция Милито. Принца пробва да вкара гол с гърди, но Манданда майсторски парира удара.

Постепенно обаче устремът на "нерадзурите" угасна, а Реми за малко да прониже Жулио Сезар с глава. В последните минути на първата част Снайдер от фаул опита късмета си, но Манданда с лек плонж прибра топката в прегръдката си. Така двата тима се прибраха в съблекалните при резултат 0:0.

След почивката Интер дълго време се луташе пред наказателното поле на ОМ. Станкович имаше възможност от фаул, но и французите не стояха със скръстени ръце. Алу Диара накара Жулио Сезар да избива коварен удар с глава. Междувременно Раниери замени Форлан с Пацини, а в игра на мястото на Поли влезе и много опитният Естебан Камбиасо. Така се стигна до 75-ата минута, когато меле пред вратата на ОМ завърши с изстрел отблизо на Милито и героят от финала в ШЛ през 2010 бе на път да прати срещата в продължения.

В 90-ата минута дойде времето на Брандао, който се бе появил малко преди това като резерва. Нападателят получи топка пред наказателното поле, леко избута Лусио, и с нисък удар матира вратаря на италианския колос - 1:1. Това попари домакините, които имаха над 60 000 тифози по трибуните. До края Интер стигна само до дузпа, при която бе изгонен от игра вратаря на Марсилия Манданда. Пацини бе точен за 2:1, но това не промени нищо.

Олимпик Марсилия продължава на четвъртфиналите, което е най-доброто представяне в ШЛ на френския гранд от златната за клуба 1993 година. Интер пък със сигурност ще запише първи сезон без трофей от далечната 2004 година насам. Наставникът на ОМ Дидие Дешан отново бе черна котка по пътя на Раниери в Европа, след като световният шампион с Франция изхвърли италианския специалист от турнира в полуфиналите през същата 2004 година.

ИНТЕР - ОЛИМПИК МАРСИЛИЯ 2:1

СТАРТОВИТЕ СЪСТАВИ
ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО

ФИЛИП ДРУМЧЕВ



http://cl.sportal.bg 

0 коментара

Публикуване на коментар