Валутни курсове

Хороскоп

сряда, 14 март 2012 г.

Байерн премаза Базел, Гомес изригна с 4 гола (видео)


Байерн (Мюнхен) съсипа Базел със 7:0 в мач-реванш от осминафиналите на Шампионската лига на своя стадион "Алианц Арена", на който ще се играе и финалът на най-престижния клубен турнир в Европа тази година. Баварците бяха загубили първия мач в Швейцария с 0:1, но в реванша се подиграха със съперника си. Холандското крило Ариен Робен реализира два гола за германците (10, 81),  Томас Мюлер (42) добави едно попадение, а цели четири отбеляза Марио Гомес (44, 50, 61, 67), който се възползва по прекрасен начин от три великолепни асистенции на Франк Рибери след почивката и една на появилия се в игра през втората част Бастиан Швайнщайгер.

Мачът започна с опасна атака в 5-ата минута на гостите от Базел, която завърши с удар, но на терена имаше две топки и играта бе спряна. Секунди след това Робен излизе на удобна позиция за стрелба, но се позабави и бе блокиран от бранител на гостите. Почти веднага след това пак Робен опита удар към противниковата врата, но бе неточен.

Гостите стояха добне на терена като цяло в първите няколко минути, но в 10-ата минута Байерн откри резултата. Тони Кроос опита изстрел, топката рикошира в крак на играч на Базел и направи чудесен подарък на Робен, който се озова в отлична позиция и с удар с левия крак откри резултата. Вратарят Ян Зомер успя да закачи топката с ръка, но е и да й ппоречи да се оплете в мрежата му.

Веднага след гола баварците сътвориха нови опасности за вратата на гостите, но Гомес на два пъти не успя да реализира. Силните минути на германския национал обаче тепърва предстояха.

В 22-ата минута Зомер направи отлично спасяване след удар с глава на Томас Мюлер, а в 37-ата Кроос стреля опасно от далечно разстояние, но топката профуча встрани от вратата. В 40-ата минута пък опитният нападател на Базел Александър Фрай нанесе опасен удар от въздуха, но в аут.

В 42-ата минута започна големият кошмар за Базел. Тогава Робен получи топката отдясно и с чудесно центриране намери в наказателното поле Мюлер, който с удар с десния крак от въздуха направи резултата 2:0. Само две минути след втория гол на баварците, домакините реализираха и трети. След центриране от фаул и неориентирана игра на отбраната на Базел, защитникът Холгер Бадщубер насочи топката към Гомес и той почти от голлинията я вкара във вратата.

Баварците и по-специално двама от тях - Франк Рибери и Марио Гомес, обаче се развихриха истински след почивката. Пет минути след паузата баварците отбелязаха четвърти гол. Рибери центрира отляво и Гомес с акробатичен удар от въздуха направи безпомощен Зомер - 4:0.

В 61-ата минута Рибери проби отляво и качи топката на главата на Гомес, който от непосредствена близост нямаше никакъв проблем да направи резултата 5:0 с глава, с което оформи своя хеттрик. И французинът, и Гомес обаче не бяха казали последната си дума в мача. Преди това, в 63-ата минута Александър Фрай изпрати топката в мрежата зад Мануел Нойер след асистенция на Фабиан Фрай, но попадението незнайно защо бе отменено. Телевизионните повторения не показаха нито засада, нито игра с ръка на резервата Фабиан Фрай, но въпреки това голът не бе зачетен от рефера Марк Клатънбърг.

В 67-ата минута поредният чудесен пробив на Рибери отляво доведе до четвъртия гол на Гомес в срещата. Нападателят с мощен шут с левия крак "разстреля" Зомер след подаването на французина - 6:0. Гомес остана само на един гол от рекордните за Шампионската лига 5 в един мач, отбелязани от Лионел Меси в срещата Барселона - Байер Леверкузен (7:1).

В 81-ата минута Ариен Робен бе изведен сам срещу Зомер от появилия се в игра след почивката халф Бастиан Швайнщайгер, холандецът преодоля стража на Базел и без проблеми вкара втория си гол в мача, с което оформи и крайния резултат. С общ резултат 7:1 Байерн се класира с гръм и трясък за 1:4-финалите, където очаква своя следващ противник.

БОЯН ЧУЛКОВ

СЪСТАВИТЕ И МИНУТА ПО МИНУТА





http://cl.sportal.bg

0 коментара

Публикуване на коментар