Валутни курсове

Хороскоп

неделя, 5 февруари 2012 г.

Измислена дузпа спаси Юнайтед срещу Челси


Шампионът на Англия Манчестър Юн получи сериозна съдийска подкрепа при гостуването си на Челси от 24-ия кръг на английската Висша лига, завършило при 3:3. "Червените дяволи" губеха с 0:3 в 50-ата минута, но с две дузпи се върнаха в двубоя. Втората от тях беше повече от куриозна - падане на Даниел Уелбек без съприкосновение. Все пак гостите не заслужаваха да загубят, тъй като положиха много усилия. Димитър Бербатов беше в групата, но остана на резервната скамейка.

През първите 45 минути може да се каже, че Юнайтед беше по-активния тим. Още в 11-ата минута Кейхил игра с топката, а последвалото апдане на Дани Уелбек предивизика реакции за дузпа. Първото сериозно по-положение в двубоя се откри пред гостите. Руни бе изведен зад защитата, а пасът му към Уелбек беше рпесечен в последния момент от Бранислав Иванович.

След това дойде 36-ата минута, в която при първия си опит Челси откри чрез автогол на Джони Еванс, предизвикан от прострелно центриране на Даниел Стърдиж отдясно. Веднага след това Петър Чех имаше сериозна работа, тъй като на няколко пъти се намеси решително, за да не допусне попадение.

Натискът на "червените дяволи" насред Лондон беше повече от красноречив. Въпреки това обаче изравнително попадение преди паузата не беше отбелязано.

Второто полувреме започна без промени в двата състава и гол за Челси само 25 секунди след подновяването на играта. Фернандо Торес се оказа в ролята на "дясно крило" и центрира към втора греда. А там, оставен непокрит, Хуан Мата от въздуха разстреля Давид де Хеа за 2:0. В 50-ата минута изглеждаше, че всичко свърши, при това изненадващо.

Центриране отдясно намери непокрития Давид Луиш, който с глава направи 3:0. Топката се удари в рамото на Рио Фърдинанд и влетя в мрежата на Де Хеа за трети път. Секунди по-късно стадионът вече скандираше "Рио, Рио, Рио" по адрес на Фърдинанд. Както е известно, брат му Антон съди Джон тери, който е контузен, за обиди на расистка основа.

Драмата на терена стана пълна, когато в 57-ата Манчестър Юнайтед намали от дузпа, изпълнена чудесно от Руни. Хауърд Уеб посочи бялата точка, след като Стъридж спъна Евра в наказателното поле. В 65-ата пък нова добра възможност се откри пред домакините, но Де Хеа улови сигурно изстрел на Мата от дъгата. След това многоходова атака на Юнйтед позволи на Руни да обстрелва Чех. В 68-ата главният съдия даде втора, при това абсолютно несъществуваща дузпа в полза на гостите от Манчестър. От бялата точка Уейн Руни намали до 2:3. А иначе какво се случи - Ивановч се опита да отнеме топката от Уелбек, който скочи като "риба на сухо" без да бъде докоснат от сърбина.

Това принуди Андре Вилаш-Боаш да вкара в игра дефанзивния халф Ромеу за сметка на офанзивния Стъридж.  В 76-ата Микаел Есиен напомни за себе си след здрава тупалка от около 25 метра, която вратарят на Юнайтед боксира в корнер. Минута по-късно Фернандо Торес направи всичко нужно в пеналтерията и точно, когато трябваше да шутира, реши да направи още един финт, за да загуби топката. Натискът на Юнайтед се засилваше, а с това и напрежението върху Челси.

В 84-ата минута равенството вече беше факт. Руни шутира между трима, а Чех изби. Евра овладя отляво и центрира, където на малкия пеналт Хавиер Ернандес с глава направи 3:3. Веднага след това на терена се появи Парк Джи-Сун, което означаваше, че за пореден път Димитър Бербатов ще изгледа мач на отбора си от резервната скамейка!

До края атаки се редяха и пред двете врати. Най-запомнящо се обаче беше уникалната намеса на Давид де Хеа. В 90+2 минута Хуан Мата изпълни перфектно пряк свободен удар, а испанският страж буквално от лявата сглобка на вратата изби в корнер. Три по-късно Де Хеа за последно в двубоя демонстрира класа след бомбен изстрел на Гари Кейхил.

Челси - Манчестър Юн 3:3
1:0 Еванс 36-авт, 2:0 Мата 46, 3:0 Луиш 51, 3:2 Руни 58-д, 69-д, 3:3 Ернандес 84

МЮ: Де Хеа, Евра, Фърдинанд, Еванс, Рафаел (Скоулс 63), Йънг (Ернандес 53), Гигс, Карик, Валенсия, Руни, Уелбек (Парк 85)
Контузени: Де Лайе, Флетчър, Оуен, Джоунс, Линдегаард, Видич;

Ч: Чех, Иванович, Луис, Кейхил, Босингва, Мейрелеш, Малуда, Есиен, Торес, Стъридж (Ромеу 70), Мата
Контузени: Оби Микел, Рамирес;
Наказан: Ашли Коул.



http://topsport.bg

0 коментара

Публикуване на коментар