Валутни курсове

Хороскоп

вторник, 31 януари 2012 г.

Тримата от ЦСКА изгоряха за три месеца


Футболистите на ЦСКА Румен Трифонов, Костадин Стоянов и Тодор Янчев бяха накани с лишаване от състезателни права за три месеца. Дисциплинарната комисия към БОК обяви днес официално решението си по случая с допинг-скандала при „червените". Наложената санкция е възможно най-малката, която може да бъде отсъдена при подобен случай.

Припомняме, че около Коледа, защитникът на тима Костадин Стоянов бе уличен в употреба на допинг. В последствие, Румен Трифонов и Тодор Янчев също бяха хванати със забранени вещества. Цялата вина за случая пое докторът на ЦСКА Мирчко Крайнов. От седмица, лекарят е със спрени права от БФС за срок от половин година.

Ето и цялото решение на ДК към БОК:

"Решенията на Дисциплинарната комисия по случаите с Румен Трифонов, Тодор Янчев и Костадин Стоянов са изготвени и подписани на 30 януари 2012 г. С днешна дата решенията ще бъдат изпратени освен на състезателите и на останалите заинтересовани страни - Антидопинговия център и БФС.

И за тримата състезатели наложените наказания са лишаване от състезателни права за 3 месеца, считано от 20 януари 2012 г., като от този срок се приспадне срокът на временното спиране на състезателните им права.

Съобразно практиката в сходни международни структури, Дисциплинарната комисия на БОК спазва принципа да не коментира решенията си по отделните казуси

Николай Маринов
Председател на Дисциплинарната комисия на БОК"



http://topsport.bg

0 коментара

Публикуване на коментар