Валутни курсове

Хороскоп

събота, 28 януари 2012 г.

Левски постигна невъзможното и прекъсна черната си серия срещу Лукойл Академик (видео)


Отборът на Левски прекъсна черната си серия от 11 поредни загуби от Лукойл Академик, след като тази вечер възпитаниците на Константин Папазов се наложиха при визитата си в Правец с 92:77 в мач от XVI кръг в Националната Баскетболна Лига. Васил Евтимов се представи на много високо ниво и приключи с "дабъл-дабъл" - 19 точки и 16 борби, а Арън Харпър и Джаред Хауел приключиха съответно с по 19 и 18 точки.

Бруно Шундов наниза 24 точки за шампионите, а Тодор Стойков и Брендън Хийт завършиха с по 18 и 12.

Двубоят започна в бавно темпо, като "студентите" навлязоха по-бързо в ритъм и поведоха с 9:4. Това не стресна гостите, а Джъстин Елър показа, че заслужава доверието на Константин Папазов и след четири безответни точки, разликата бързо бе свалена до 8:9. В следващите минути домакините успяха отново да стигнат до аванс от пет точки не и без помощта на реферите, които "блеснаха" с несъществуващо неспортсментско нарушение на Харпър. Това амбицира  столичани, които успяха да поведат за първи път в мача – 18:16, като в последните 60 секунди Лукойл Академик успя единствено да се доближи на точка от съперника си – 19:20.

Втората четвърт стартира отлично за гостите, а след тройка на Хауел и точна стрелба на Евтимов от средно разстояние, Левски стигна до най-голямата разлика от началото на мача – 25:19. Марин Докузовски върна на терена Оуенс, но въпреки това, "сините" продължаваха да стоят по-добре на терена, като с основна заслуга продължаваха да бъдат Хауел и Васил Евтимов. В тези минути столичани бяха пълни господари в борбата под двата коша, а домакините изпитваха сериозни затруднения при организацията на атаките си, което покачи разликата на десет точки. В последните три минути "студентите" показаха истинското си лице, а Бруно Шундов наниза три поредни тройки, с което върна лидерството на тима си – 41:37.

Отборът на Левски заложи на пресираща защита за старта на второто полувреме, а Ангелов, Хауел и Евтимов продължаваха да тормозят защитата на съперника и отново отвориха добра преднина 50:43. Същевременно, домакините не приличаха на себе си от началото на второто полувреме, което принуди Докузовски да вземе тайм-аут. След подновяването на играта Стойков вкара тройка, но за гостите Хауел продължаваше да прави каквото си иска и заедно с Арън Харпър донесоха 14 точки аванс за тима си – 62:48. В оставащите 120 секунди единствено Божо Аврамов блесна с тройка за Лукойл и двуцифрената разлика се запази – 66:55.

Решителните десет минути започнаха силно за домакините, които за 27 секунди реализираха серия от 5:0 и интригата в мача се завърза. Тити Папазов реагира моментално и взе прекъсване, а след подновяването на играта, наставленията му се материализираха в добра защита и тройка на Хол – 70:63. В следващите минути играт вървеше кош за кош, а реферите решиха да напомнят за себе си и да изнервят играта с няколко странни отсъждания, което даде шанс на домакините да намалят пасива си до четири точки – 72:76. В последните четири минути шампионите определено стъпваха по тънък лед, след като Шундов и Стойков увиснаха с по четири лични нарушения, което определено се отрази и на играта в защита. Това от своя страна даде възможност на Левски да вкара лесни точки, а невероятните изпълнения на Хауел и Евтимов продължиха и именно те двамата подпечатаха победата на "сините" - 92:77.

СТАТИСТИКА ОТ ЛУКОЙЛ АКАДЕМИК - ЛЕВСКИ





http://sportal.bg

0 коментара

Публикуване на коментар