Валутни курсове

Хороскоп

четвъртък, 19 януари 2012 г.

Барселона тресна Реал за ЧРД на Гуардиола


Барселона поднесе възможно най-добрия подарък на треньора си Пеп Гуардиола на рождения му ден. Каталунците спечелиха за втори път на „Сантяго Бернабеу" този сезон, побеждавайки големия съперник Реал (Мадрид) с 2:1. Така „червено-сините" се сдобиха с добра преднина преди четвъртфиналния мач-реванш за Купата на „Камп Ноу".

Реал започна добре, като в първите минути двубоят бе двуостър. „Белият балет" отново, подобно на срещата в Примера само преди месец, се сдоби с ранна преднина.

При една от образцовите контри на столичани, Роналдо получи извеждащ пас, Пике не успя да го спре, а португалецът с остър шут прокара топката покрай Пинто. Голяма вина за попадението носи именно резервният вратар на Барса, който реагира много лошо, въпреки че кълбото мина съвсем близо до него.

Още в 16-ата мин. каталунците можеха да изравнят. Нисичкият Алексис Санчес бе изпуснат от бранителите на Реал и успя да засече с глава центриране отляво. За щастие на Касияс обаче, топката срещна гредата.

В 25-ата шанс се откри и пред Меси, но ударът му от малък ъгъл бе спасен от стража на домакините

Малко по-късно Барса отново бе близо до гола. Шави намери отлично Санчес, той веднага обърна наляво към Иниеста, но ъгълът пред последния бе малък и шутът му мина високо над вратата.

В тези минути гостите владееха изцяло инициативата, докато мадридчани се задоволяваха само да се бранят. Касияс дори трябваше да се изявява като класически либеро и да излиза извън наказателното си поле, за да изчисти ефектно с глава извеждащо подаване към Фабрегас.

Веднага след почивката Барса изравни. Пуйол засече с плонж с глава центриране от корнер и матира Касияс. Вина за гола имаше и Пепе, който изпусна капитана на каталунците.

В 55-ата Иниеста бе близо до второ попадение. Халфът засече от въздуха подаване на Фабрегас, но в последния момент Рамос протегна крака си и промени траекторията на топката, която след това се отби от гредата.

Реал отвърна с добро положение пред Бензема. Французинът засече с глава центриране на Диара, но нацели външната страна на гредата.

Моуриньо се опита да промени нещо и да спечели битката в средата на терена, пускайки Йозил и Кайехон на местата на Диара и Игуаин. Това обаче не даде очаквания резултат, като каталунците си останаха по-добрият отбор.

В 69-ата мин. и Бускетс се размина на косъм с гола. Халфът бе изпуснат след центриране от фал, но ударът му мина на сантиметри над вратата.

Барса обаче дочака своя миг в 77-ата минута. Меси пусна невероятен извеждащ пас към Абидал, французинът овладя майсторски на гърди и спокойно плъзна топката покрай Касияс. Играчите на Реал искаха засада за защитника, но такава нямаше.

До края домакините се опитаха да стигнат до изравняване, но атаките им бяха твърде стихийни и не направиха нищо особено.
Така Пеп Гуардила остава непобеден в „Бернабеу" в кариерата си на треньор. Досега той има 5 победи и 2 ремита.

РЕАЛ - БАРСЕЛОНА 1:2
1:0 Роналдо (11')
1:1 Пуйол (49')
1:2 Абидал (77')

Стартовите състави:

Реал: Касияс, Пепе, Карвальо, Рамос, Коентрао, Алтънтоп, Алонсо, Лас Диара, Роналдо,
Бензема, Игуаин;

Барселона: Пинто; Дани Алвеш, Пике, Пуйол, Абидал; Шави, Бускетс, Иниеста; Санчес, Фабрегас, Меси.



http://topsport.bg 

0 коментара

Публикуване на коментар