Валутни курсове

Хороскоп

сряда, 18 януари 2012 г.

Над 13 г. затвор за приятелката, убила 15-годишната Надя


13 години и 4 месеца затвор получи 23-годишната Нели Панова, която беше призната за виновна за убийството на 15-годишната Надежда Вълкова от София.

Окръжният съд във Враца постанови наказанието след като отсъди, че на 24 март 2011 година обвиняемата е убила хладнокръвно с нож Надежда в градския парк в Мездра.

Делото бе гледано по съкратена съдебна процедура, след като подсъдимата е признала извършеното престъпление.

Според председателя на съдебния състав Иван Маринов назначените и приети съдебни експертизи сочат, че убийството е извършено умишлено. Подсъдимата е разбирала свойството на извършеното престъпление и дори се е опитала да прикрие следите си.

Съдът е определил максималния срок наказание за извършеното престъпление от 20 години, но заради съкратеното съдебно следствие е намалил присъдата с една трета, според изискванията на закона, обясниха от Съдебната палата.

Наказанието трябва да се изтърпи при първоначално строг режим. Освен това признатата за виновна трябва да плати на близките на убитото момиче 151 310 лева обезщетение.

Присъдата може да бъде обжалвана в 15-дневен срок пред Софийския апелативен съд.

Dnes.bg припомня, че тялото на 15-годишната Надежда Вълкова от София бе намерено на 24 март в градския парк на Мездра.

Аутопсията показа, че смъртта на момичето е настъпила вследствие на кръвозагуба след четири прободни рани в областта на шията.

По-късно по обвинение за убийството бе арестувана нейна приятелка – 22-годишната Нели Панова. Тя е криминално проявена и осъждана за кражби, а в момента на убийството е била в пробационен период.



http://dnes.bg

0 коментара

Публикуване на коментар