Валутни курсове

Хороскоп

сряда, 17 декември 2014 г.

Задържаха побойника над лекарката в Раковски


Задържан е мъжът, който на 14-и декември удари в Раковски лекарката Божидара Пеевска. Той е от ромски произход и е от хасковсото село Александрово.

В нощта на инцидента той и семейството били на гости убабата на детето в Раковски. До днес на обяд те се укриваха от полицията.

Полицията няколко дни издирва побойника. Проверени са близо 300 адреса, на територията на Пловдивска, Старозагорска и Хасковска област.

„Изкарахме всички лица, родени 2011, 2012 и 2013 година, които са 292 на брой, сформирахме екипи, които посетиха адресите”, заяви пред журналисти директорът на полицията в Пловдив комисар Пламен Узунов.

Полицейски екипи от Раковски, Хасково, Сливен и Симеоновград са се включили в издирването на нападателя и семейството му.

Първоначално в Нова Загора е задържана бабата на детето, в ареста е и майката, а днес след уверение на адвоката му, че сам ще се предаде, вече е задържан и 35-годишният нападател.

Той е криминално проявен и има две присъди за управление на МПС в пияно състояние и за каране на кола без книжка.

Срещу него е образувано досъдебно производство за нанасяне на лека телесна повреда на длъжностно лице. За това деяние  се предвижда лишаване от свобода до 3 години.

Съвместни мерки за осигуряване охраната и сигурността при посещения на екипи от "Спешна медицинска помощ" в Пловдив и областта оповести на брифинга началникът на отдел "Охранителна полици" Любомир Рашков, съобщава още МВР.

Очертани са рисковите райони за осъществяване на дейността от медицинските екипи. Набелязани са и конкретни случаи, в които в координация с диспечер на ЦСМП на място ще се изпраща и полицейски патрул.

При сигнали за посещение на адрес в рискови райони, полицейски екипи ще са на място и ще извършват обходи на съответните територии с превантивна цел.

Освен това дежурните диспечери на телефон 112 ще сигнализират и при всяко обаждане, съпроводено със заплахи.




0 коментара

Публикуване на коментар