Валутни курсове

Хороскоп

петък, 10 август 2012 г.

Седем души са арестувани след бой на сметище


Седем души - четирима мъже от София, един от Нови Искър, една жена от столицата и една от Перник, са в ареста след скандал и побой за “разпределение на територия“, съобщиха от полицията.

При побоя са пострадали 30-годишна жена и 50-годишен мъж. Скандалът се е развихрил на сметището между Сливница и село Алдомировци вчера около 10.35.

Пристигналите на място екипи установили, че на сметището, разположено между града и с. Алдомировци, е пристигнал червен микробус.

От него слезли непознати, които въоръжени с метални тръби и бухалки, нанесли побой на група роми, ровещи в боклука.

Двамата пострадали от побоя били транспортирани с множество наранявания по ръцете и краката в спешния център, а впоследствие и в лечебно заведение, където им е била оказана медицинска помощ.

Служителите на реда успели да задържат нападателите недалеч от местопроизшествието. На третокласен път униформените засекли въпросния микробус, марка „Мерцедес 207 Д” със софийска регистрация.

Освен водача и возещите се на предната седалка две жени, в товарното помещение били установени още четирима мъже.

При огледа на превозното средство криминалистите намерили и иззели бухалките и тръбите, с които бил нанесен побоят. В хода на разследването станало ясно, че групата била изпратена да „респектира” ровещите в сметището, с цел да ги отстрани и заеме тяхната територия.

Седмината са задържани с полицейска заповед за срок до 24 часа. По случая в РУП-Сливница е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 325 от НК. Работата по пълното изясняване и документиране на случая продължава.



http://dnes.bg

0 коментара

Публикуване на коментар