Валутни курсове

Хороскоп

сряда, 1 август 2012 г.

МВР разпространи лицето на атентатора от Бургас


Лицето на атентатора, извършил терористичния акт на летището в Бургас, е възстановено с помощта на модерни технологии и на базата на наличните до момента данни,  съобщиха от МВР.

От вътрешното министерство пуснаха и първите официални снимки на терориста, чиято самоличност на този етап все още не е обявена.

От МВР молят гражданите да съобщят в най-близкото поделение на министерството както и на тел.  056/84 42 42  всяка информация, свързана с мъжа от снимката.

Анонимността е гарантирана.

Преди ден министърът на туризма Делян Добрев обяви в Израел, че съдебномедицинските експерти почти са готови с пресъздаване на образа на атентатора, който уби шестима души при бомбеното нападение на 18 юли в Бургас.

"Разследването на нападението напредва и ние успяхме да пресъздадем 95 процента от лицето на убиеца", съобщи канцеларията на президента Шимон Перес, цитирайки изказване на Делян Добрев на среща с него в Ерусалим.

"До няколко дни ще получите снимки на терориста, на тези, които са го изпратили, и на съучастниците му", е заявил Добрев според съобщението на президентството. Малко след нападението от 18 юли българското вътрешно министерство излъчи видеозапис от камера за наблюдение на летището в Бургас, показващ човек, за когото се твърди, че е атентаторът.

Според съдебния лекар, който е прегледал останките на терориста, "той е бил на възраст между 25 и 30 години, може би малко по-възрастен", със светла кожа и "би могъл да е от арабски произход", съобщи преди ден Франс Прес.



http://dnes.bg

0 коментара

Публикуване на коментар