Валутни курсове

Хороскоп

понеделник, 27 август 2012 г.

Прогноза за времето в България за 27.08.2012


Днес вятърът в цялата страна ще се ориентира от северозапад и усили – до 15-20 м/сек, в Дунавската равнина временно до бурен - пулсации до 25 м/сек. С него в страната ще нахлува хладен въздух. Ще има временни увеличения на облачността и на отделни места, главно в планинските, а към края на деня и през нощта срещу вторник в Източна България ще превали и прегърми. Най-интензивни ще са явленията в Североизточна България. Към 15 часа температурите ще бъдат между 25 и 30°, в Южна България и североизточните райони между 30 и 35°, в София 24-25°.

Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за август. През деня от запад ще се повишава.

В планините още преди обяд вятърът от северозапад ще започне до се усилва и към края на деня ще е бурен. Ще има временни увеличения на облачността и на отделни места, главно в Родопите и Централна и Източна Стара планина ще превали и прегърми. През деня температурите ще се понижават и към 15 часа на 1200 метра ще бъдат около 18°, на 2000 метра – около 12°.

По Черноморието през по-голямата част от деня времето ще бъде слънчево, а вятърът слаб. 

Максимални температури между 31° и 34°. Вечерта ще има влошаване на времето – вятърът сериозно ще се усили, облачността увеличи и на места ще превали и прегърми. Температура на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.0 коментара

Публикуване на коментар