Валутни курсове

Хороскоп

петък, 24 август 2012 г.

Преглед на печата на 24 август 2012 година


Напористата земеделска пиарка се оказа и крупна земевладелка, е водещата новина за в. „Сега”. Става въпрос за бившата служителка от Агенцията по храните  - 25-годишната Кристина Спасова, която се прочу покрай скандалния договор за 47 хил. лева за популяризиране на програмата за селските райони във Facebook и Twitter.

Сумата е колосална, защото всеки средно грамотен може да си направи сам профил във фейсбук и туитър. В същото време сумата парите не стигат за покупка дори на офисите. Като съдружничка в хладилното предприятие за преработка и консервиране на диворастящи плодове и гъби "Био ем ди"Спасова вече е дългосрочна арендаторка на над 1000 декара земеделска земя в Берковица. 25-годишното момиче е и съсобственик на 455 декара земи на завода. Трети ден след разгарянето на скандала земеделското министерство продължава да отказва на "Сега" информация по договора със Спасова, изтъква още изданието.

Мюсюлманската секта "Ахмадия" набира членове в България въпреки отказа на три съдебни инстанции да й разрешат религиозна дейност, информира на първа страница "24 часа". Забранената в много държави и смятана за радикална ислямска организация поддържа и сайт в интернет, където качва видеозаписи на проповеди на арабски, но преведени на български. Средно по 500 души дневно посещавали страницата на "Ахмадия". Има и данни, че емисари набирали членове, като предлагали и материални помощи. От Дирекцията по вероизповеданията към Министерски съвет обясниха, че въпреки че им е отказана регистрация, никой не може да забрани на последователи на сектата да се събират в частни домове и офиси.

Тържествата за откриването на метрото на 31 август, на които ще присъства и председателят на Европейската комисия Жозе Барозу, ще струват 47 000 лв., информира "Труд". Такава оферта е извадила единствената фирма, която е подала документи за участие в обществената поръчка, обявена от столичния "Метрополитен".

Бижута, направени от човешки черепи, бяха открити при разкопките в местността Козарева могила близо до Поморие, съобщава на първа страница "Новинар". Това не може да се свърже с човекоядството, а е по-скоро ритуал, свързан със специален човек, обясни ръководителят на разкопките Петя Георгиева. Предполага се, че бижутата може да са направени от един и същ череп.

Чужди потребителски и колективни сайтове мамят родните потребители, алармира "Телеграф". Така нашенец остана без трактор, след като си го поръча по интернет. Други българи олекнаха със суми от 3000 лева до 10 000 лева, след като предплатиха за бъдещите си коли, които обаче така и не пристигнаха в България. А трети платиха за 5 джиесема и получиха купчина камъни, разказват от Европейския потребителски център у нас.

Темата на "Труд" пресмята колко пари ще трябва да заделят родителите на първокласниците тази година. Средната цена за изплащане на първолак е около 250 лева, установява проверка на изданието. В сумата влизат най-необходимите качествени пособия и нови дрехи.



http://dnes.bg

0 коментара

Публикуване на коментар