Валутни курсове

Хороскоп

петък, 17 август 2012 г.

Затвор до 20 години грози кмета на Куклен


Окръжната прокуратура в Пловдив повдигна обвинения срещу кмета на Куклен Димитър Сотиров и неговия заместник Иван Апостолов.

Двамата бяха задържани вчера при зрелищна акция в Куклен.

Те ще отговарят за сключването на договори без обществени поръчки, целящи да облагодетелстват тях и  определени фирми, като щетите са за близо един милион лева. Подсъдимите са изразходвали пари за едни и същи дейности, сключвали са договори за доставка на бетон и изграждане на канализация без конкурси.

„Не е изпълнил задълженията за обявяване на обществена поръчка за изграждане на елементи от канализационната мрежа на гр. Куклен с цел да набави за пет различни фирми облага и от това са настъпили значителни вредни последици за общината, включително имуществени на стойност 738 998,04 лева”, пише в обвинението.

Кукленският кмет е стопирал и проверка на РДНСКА за незаконно строителство на бетоновъзел.

С фалшиви документи е източил близо 50 хиляди лева от местната хазна.

Заместник-кметът пък използвал служебното си положение, за да бъде положен безплатен труд на негов строителен обект в местността „Копривките” и също е обвинен в длъжностно присвояване.

„Двамата обвиняеми ги грози затвор от 10 до 20 години, конфискация на имущество и лишаване от права”, съобщи пред Dnes.bg говорителят на Окръжна прокуратура – Пловдив Галина Андреева.

Кметът и заместник-кметът на Куклен са задържани за 72 часа с прокурорско постановление.



http://dnes.bg

0 коментара

Публикуване на коментар