Валутни курсове

Хороскоп

четвъртък, 9 август 2012 г.

Прогноза за времето в България за 10.08.2012


През нощта по-значителна облачност и краткотрайни превалявания ще има на отделни места, главно в планинските райони от Западна и Централна България. Утре от север, със слаб до умерен вятър, ще продължи да прониква хладен въздух и дневните температури ще се понижат с още 3-4 градуса; преобладаващите максимални ще бъдат – между 27° и 32°, в София – около 27°. Въздушната маса над страната ще бъде неустойчива и ще се развива купесто-дъждовна облачност. На много места в Западна и Централна България ще има краткотрайни, в отделни райони интензивни превалявания и гръмотевична дейност. Над Източна България преди пладне ще преобладава слънчево време, впоследствие и там облачността ще се увеличи и вечерта на отделни места краткотрайно ще превали.

Атмосферното налягане е по-високо от средното за август – слабо ще се понижи.

Над планините ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици. Ще духа до умерен вятър от северната четвърт. 

Максимална температура на височина 1200 метра около 21°, на 2000 метра – около 14°.

Над Черноморието преди пладне ще преобладава слънчево време, впоследствие облачността ще се увеличи и вечерта на отделни места, главно по северното крайбрежие ще превали. Ще духа умерен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха 28°-31°. Температура на морската вода е 27°-28°. Вълнението на морето е 2-3 бала.



0 коментара

Публикуване на коментар