Валутни курсове

Хороскоп

петък, 10 август 2012 г.

Преглед на печата на 10 август 2012 година


Софийската апелативната прокуратура (САП) е изискала кадрите, които са уловили как Йосиф Йосифов-Йоско, убил м.г. при катастрофа двама и ранил други двама, се придвижва свободно, съобщава „24 часа”. От Би Ти Ви все още не са ни ги предоставили, съобщиха от САП пред изданието.

"Няма как да се разбере от записа дали това е Йосиф Йосифов и кога е правен записът. Той може да е правен и преди произшествието, а сега просто да се пуска в интернет пространството. Искаме да видим дали това е лицето и дали е правен наскоро”, коментират от държавното обвинение.

Йоско идваше на заседанията в Софийския градски съд (СГС) в инвалидна количка, а експерти твърдяха, че той е 100% инвалидизиран, движи се с чужда помощ и ако стои в седнало положение повече от 15 минути, изпитва болка, припомня изданието.

След пристигане на записа ще се назначи експертна справка, която да установи
дали сниманият човек наистина е Йосифов и дали записът е правен наскоро. Лицето ще се идентифицира най-вероятно в Националния институт по криминалистика и криминология или в СДВР, за да се съпостави с това на подсъдимия. Датата на снимките ще може да се види по това кога е изготвен файлът.

Ако се окаже, че това е той, ще е нужна и медицинска експертиза, която евентуално да потвърди подобреното му състояние. Чак тогава прокуратурата ще може да поиска от съда да измени мярката за неотклонение на Йоско. Според обвинителите достатъчен ще е домашен арест.

Висшият съдебен съвет /ВСС/ не иска да се раздели с практиката с роднинските назначения и повишения в съдебната система, коментира "Сега". На вчерашното извънредно заседание е станало ясно, че синът на члена на ВСС Светла Данова се издига. Той вече няма да е само служител по сигурността на информацията в Софийския градски съд, а ще стане началник отдел "Защита на класифицираната информация".

От 1 септември влизат новите правила за паркиране в София и двойното увеличение на цената за престой в синя зона. Промяната в наредбата ще доведе до конфликтни ситуации и столичани няма да бъдат удовлетворени, заявява в интервю за "Дума" общинският съветник от БСП Георги Свиленски. По думите му в момента в центъра на София има над 30 000 жилища, а местата за паркиране са между 13 000 и 15 000. "Т.е. каквито и рестрикции да прилагаме, каквито и цени да слагаме, 30 000 коли няма как да се паркират на 13 000 места. Докато не се направят паркинги, недостигът ще го има. Така че високите такси за ограничаване на трафика в центъра не могат да решат никакъв проблем в момента", категоричен е Свиленски.

"Референдум за АЕЦ "Белене" не трябва да се организира. Защото става въпрос за един частен икономически проект", подчертава в интервю за "Новинар" Иван Иванов от ДСБ. "Ако проектът "Белене" е частен, то той не е от компетентността на Народното събрание. Законодателят е изброил допълнителни ограничаващи условия за провеждане на такова допитване. Този казус се обсъжда в страната повече от две десетилетия и бе активиран през 2002 г. от тогавашния министър-председател Симеон Сакскобургготски. Вече десет години се води сериозен обществен дебат по проекта. Истината е, че за него вече са похарчени над 1 400 000 000 лв.", уточнява Иванов.

1000 лв. ще е минималната заплата на футболист от "А" група според подписан вчера колективен трудов договор, пише под глава "24 часа". Страните на контракта са БФС, професионалната лига и Асоциацията на българските футболисти, а срокът - 2 години. В "Б" група ще вземат най-малко 500 лв. В същото време заплатата на начинаещ лекар със специалност в общинска болница е 550-600 лв., сравнява изданието. За тези пари се учи 10 години. Вчера и за медиците бе подписан колективен договор. Според него заплатите скачат с 10 до 20 процента.




http://dnes.bg

0 коментара

Публикуване на коментар