Валутни курсове

Хороскоп

сряда, 11 юли 2012 г.

Арестуваха младежа, убил Борис след скандал в Студентски град


Полицията арестува предполагаемия убиец на 24-годишният Борис Киряков, който почина след нанесен побой в Студентски град, съобщава МВР.

След проведено разследване криминалисти от столичното Седмо РУП задържаха 23-годишния криминално проявен Л.Д., който има регистрации за кражба, хулиганство и притежание на наркотици.

Срещу него е повдигнато обвинение по чл. 124 от НК ал.1 от НК за причиняване на смърт по непредпазливост, вследствие на умишлено нанесена телесна повреда. Той е с мярка за неотклонение „подписка”, уточняват от полицията.

Разследването започна в нощта на 29 юни, когато е получен сигнал за сбиване между клиенти на нощно заведение в "Студентски град".

На място е изпратен автопатрул, екип на спешна медицинска помощ и дежурна оперативна група, които изясняват, че около 03.35 ч. на паркинга пред дискотеката непознат е ударил с твърд предмет по главата 24-годишния Борис Киряков от Гоце Делчев.

Жертвата бе откарана в болница в кома с опасност за живота, а на 4 юли късно вечерта почина от нанесените тежки травми.

Изяснено е, че скандалът тръгнал след запой в дискотеката, като по думите на брата на починалото момче в нощта на инцидента те заедно с двама приятели и момиче празнували рожден ден на човек от компанията. Под въздействието на алкохол те започнали да общуват с момичета от съседното сепаре, които потърсили съдействие от охраната.

В крайна сметка до инцидент в дискотеката не се е стигнало, но при излизането на компанията от нощното заведение на паркинга възникнала свада и сбиване между тях и непознати младежи, в следствие на което се стигнало до фаталния инцидент.

Разследващите разпитали всички охранители в нощното заведение, персонала, както и други свидетели.

Издирени били и шофьорите на таксиметровите автомобили, с които се оттеглили евентуалните извършители на престъплението, потърсили медицинска помощ в столична болница.

Така в хода на разследването криминалистите установили членовете на другата компания – четирима на възраст от 23 до 31 години. По думите им Борис Киряков започнал да се саморазправя с техния познат и замахнал да го удари, и за да се защити Л.Д. /23г./ го отблъснал и опонентът му паднал на земята, в следствие на което получил тежката травма, от която по-късно почина в болницата.



http://dnes.bg

0 коментара

Публикуване на коментар