Валутни курсове

Хороскоп

сряда, 11 юли 2012 г.

Руснак цяла нощ държал майка си на ръце, спасявайки я от потопа


Мъж от Кримск издържал 6 часа във водата, която достигала до шията му, държейки ранената си възрастна майка.

53-годишният Александър Дейнега спасил майка си, върху краката на която било паднало парче от срутила се стена на къщата им. Жената не можела да се движи и вече била започнала да се дави, когато синът й стигнал до нея.

Александър и Лидия Дейнега живели цял живот в малка къща в краен квартал на Кримск. Когато започнало наводнението, и двамата спели в различни стаи.

„Когато вълната достигна до нас, вече беше късно да се спасяваме“, разказа за  Life News Александър Дейнега.

„Скочих от леглото направо във водата, тя ми стигаше до коленете. Водата нахлуваше през прозорците с невероятна скорост. Нямаше ток, наоколо плуваха отломки от мебелите, които само ми пречеха да се ориентирам. И в този момент от съседната стая чух нечовешкия вик на майка си. Втурнах се да й помогна“.

Върху спящата жена била паднала част от носеща стена, двата й крака били счупени.

Шокираната Лидия Дейнега не могла веднага да разбере какво се случва.

Синът успял да стигне до майка си едва след 10 минути – толкова време му е трябвало да премине двата метра, разделящи стаите им. Жената вече потъвала под водата, не можейки да се бори със стихията. В последния момент Александър успял да я хване и да я измъкне.

„Взех майка си на ръце. Водата в къщата вече ми стигаше до шията. Започнах трескаво да мисля какво да направя. Не можехме да се качим на покрива на къщата, защото на майка й бяха счупени краката. Да излезем - не можехме, вълната веднага щеше да ни отнесе. Тогава просто взех мама на ръце и я вдигнах над главата си“, спомня си днес Александър.

Държал майка си повече от 6 часа, докато водата не започнала да спада. Мъжът и досега не може да си обясни откъде е взел сили.

„Към сутринта водата спадна и можах да заведа мама в болница“, казва Александър.

Лекарите оценяват състоянието на 75-годишната Лидия Дейнега като стабилно. Освен травмите на двата крака старицата е получила и сериозно преохлаждане на тялото.



http://dnes.bg 

0 коментара

Публикуване на коментар