Валутни курсове

Хороскоп

четвъртък, 5 юли 2012 г.

Огнената стихия на Витоша е овладяна


Пожарът на Витоша се контролира по всички фронтове. Това съобщи пред „Фокус” главен инспектор Тодор Бързилов, началник на Националния оперативен център „Пожарна безопасност и защита на населението”.

Пети ден продължава борбата с огъня, който обхвана около декара гора в резервата „Бистришко бранище".
 
"Пожарът е в границите, в които го охраняваме. Огнената стихия е в заварените граници от вчера и е заграден от всякъде”, каза още инспектор Бързилов.

От 7.40 минути хеликоптерите облитат и погасяват локалните огнища от въздуха. През нощта е имало около 80 души, които са наблюдавали обстановката и са работили почти през цялата нощ.

Премиерът Бойко Борисов и вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов се очаква да посетят района на пожара на Витоша.

Вчера бяха прокопани на ръка повече от 6 км пътища. Властите пратиха в битката с пламъците неизползвана досега супер машина - хибрид между танк и пожарна, произведена от военния завод в Търговище.

Хеликоптер на Гранична полиция продължава да следи огнищата с термо-визионна камера. На всеки час се измерва чистотата на въздуха в Бистрица, показателите са в норма.



http://dnes.bg

0 коментара

Публикуване на коментар