Валутни курсове

Хороскоп

петък, 13 юли 2012 г.

Между Съединението и цар Симеон на изпита по история в СУ


Между две теми избират да пишат на днешния изпит по история кандидат-студентите в Софийския университет "Св. Климент Охридски".

Първата от тях е "Съединението през 1885 година и неговата защита", а втората тема - "Политическият възход на българската държава при цар Симеон".

Темите бяха изтеглени в 65-а аудитория на СУ от кандидат-студентката Калина Христова от Варна.

Изпитът ще продължи четири астрономически часа. За него предварително желание за участие са заявили 1470 кандидат-студенти.

Предлаганият формат на изпита дава възможност да се установят и оценят историческите компетентности и езиковата култура на кандидат-студентите, а не наизустените знания, отбелязват от висшето училище.

Проверителите ще оценяват в изпитните работи "ясната структура на изложението и разкриванетона логическата връзка между събитията", посочват от СУ.

На изпита по история на България от предварителната изпитна сесия в СУ на 22 април тази година кандидат-студентите писаха по една от двете теми - "Възстановяване и развитие на българското царство (1185-1207 г.)" и "Обществено-политическа дейност на Георги Раковски (1821-1867 г.)".

Кандидатите, явили се и на двата изпита, могат да участват в класирането с по-високата си оценка.



http://dnes.bg 

0 коментара

Публикуване на коментар