Валутни курсове

Хороскоп

петък, 13 юли 2012 г.

Преглед на печата на 13 юли 2012 година


"ВСС взриви съдиите, те вдигат бунт", отразява реакцията на магистратите в. "Труд", след решението на ВСС да уволни съдия Мирослава Тодорова, председател на Съюза на съдиите.

"Да отложим всички дела в петък и да се съберем пред сградата на ВСС", призоваха столични и върховни съдии колегите си от цялата страна.

Досега няма уволнен съдия заради три забавени дела. ЕК ще включи скандала в юлския си доклад за страната ни. Премиерът Бойко Борисов определи уволнението на Тодорова като "провокация против огромните усилия, които полагаме за подобряване представата за България".

В коментар изданието пита: "Иде ли съдийска революция?", констатирайки, че от ВСС са си свършили работата само както те умеят - безпринципно, безскрупулно, скандално.

Анализът на "Сега" заключава: "По каприз на министър Цветанов ВСС се срина на дъното. Ако съветът не иска решението за Мирослава Тодорова да изглежда като разправа, трябва да махне по същия начин всички съдии, забавили дела. Включително и семейната приятелка на вътрешния министър.

Като председател на Съюза на съдиите Тодорова първа си позволи публично да критикува дирижираната кадрова политика в Темида и се противопостави на милиционерските атаки към съда. Веднага след това срещу нея започна канонада от нападки.

Това решение на ВСС обоснова защо основни фактори в ГЕРБ, включително вътрешният министър Цветан Цветанов и неговите най-верни депутати, се опитаха да направят така, че сегашният Висш съдебен съвет трябваше да избере новия главен прокурор.

"Съдиите стачкуват, бандитите ликуват", коментира темата и "Стандарт".

"Поредният бизнес парк не е кауза за президент", казва пред "Преса" Ивайло Калфин, евродепутат от БСП. "Не разбирам защо Плевнелиев продължава да се изживява като строител на бизнес паркове, този път с държавно участие. Българите имат нужда президентът да види истинските им проблеми и да се бори държавата да им обърне внимание", изразява становището си Калфин.

"Село с водопровод за милион лева е без вода", съобщава в. "Труд". Малки червеи плуват във водата от кладенци и помпи в монтанското село Долни Цибър.

Селото с над 1500 жители, макар че е край река Дунав, открай време има проблем с водата.

Според лекаря на Долни Цибър, д-р Любомир Киров, дворните кладенци създават сериозни проблеми - всеки ден по двама-трима души търсят помощ заради стомашно-чревни разстройства.

Водопровод в Долни Цибър всъщност има изграден от 2010 г. В него са инвестирани над 1 млн. лв., само че не работи. Няма електричество, за да захрани помпите, обясняват от селската управа.

Вестникът коментира и плажа Вромос, който е "Българският Чернобил". Табели предупреждават, че мястото е много опасно, но хората нехаят, а плажуването на Вромос е забранено преди  години, след становища на няколко министерства, и извод, че тук има радиация и тя застрашава сериозно здравето на хората.




http://dnes.bg 

0 коментара

Публикуване на коментар