Валутни курсове

Хороскоп

четвъртък, 12 юли 2012 г.

Хулигани на Динамо плашат да спрат мача в Разград


Хулигани на Динамо (Загреб) се стягат за погроми в Разград на 18 юли (сряда), когато техният тим гостува на Лудогорец във II квалификация за Шампионската лига. Европейският дебют на първенеца на България е застрашен от заканите на една от най-организираните и прочути хулигански групировки "Бед блу бойс" (Лошите сини момчета).

Според хърватския в. "Вечерни лист" ултрасите се организират за прекратяване на мача в Разград. Няма да е нито прецедент, нито нещо учудващо. "Лошите сини момчета" вече провалиха едно участие на своя Динамо в Европа, прекъсвайки мача с Удинезе като гост преди 4 години. Тогава хърватският клуб изхвърча за година от турнирите.

Сега обаче ще е различно, като надвисва опасност отговорността да понесе българският клуб.

„Няма нищо невъзможно - коментира на въпрос за готвената акция Дамир Върбанович, изпълнителният директор на Динамо. - Ние не водим организирана агитка в България. Предварително казваме - феновете, които идат там, нямат нищо общо с клуба. Не сме организирали продажба на билети и искаме УЕФА да знае, че не носим отговорност за тези хулигани. За тях отговарят домакините."

Лудогорец също трябва да знае - с "Бед блу бойс" шега не бива.

Във вторник вечерта стотина от ултрасите прекъснаха контрола на Динамо от лагера в Австрия. Още в 7-ата минута на проверката срещу Нефтчи (Азербайджан) хулигани с факли влязоха на терена и подгониха играчите. Нещата се успокоиха и мачът продължи, но до... 60-ата минута. Тогава ултрасите нахлуха отново и повече нямаше как да се играе.

"Труд"



http://sportal.bg

0 коментара

Публикуване на коментар