Валутни курсове

Хороскоп

четвъртък, 19 юли 2012 г.

Бан Ки Мун осъди с най-твърди думи атентата в Бургас


Генералният секретар на ООН Бан Ки Мун осъди твърдо атентата срещу израелски туристи в България, съобщава китайската информационна агенция Синхуа.

"Генералният секретар осъжда с възможно най-силните думи нападението" се казва в изявление, публикувано от говорителя на Бан Ки Мун, в което той изразява и съболезнованията си към семействата на жертвите, към израелските и българските власти.

Същевременно представители на израелския еквивалент на Червения кръст - Червена звезда на Давид, пристигнаха в България и посетиха ранените на място, предаде Франс прес, като цитира говорителя на израелското министерство на външните работи Лиор Бен Дор.

Според представителите най-малко 31 израелски граждани са ранени в атентата, от които 3 са в сериозно състояние. 28 са хоспитализирани в Бургас, а тримата в сериозно състояние са прехвърлени в София, се посочва в изявлението на говорителя на външното министерство, цитирано от Франс прес.

Израелските специалисти проверяват дали има други израелски ранени в други болници. Почти всички семейства на ранените са уведомени.

През нощта в Бургас пристигнаха израелски екипи на бърза помощ и медици, специализирани в работа с жертви на атентати, както и дипломати.

Франс прес припомня, че никой не е поел отговорност за нападението.



http://dnes.bg 

0 коментара

Публикуване на коментар