Валутни курсове

Хороскоп

събота, 14 юли 2012 г.

Задържаха контрабандни цигари в "Овча купел"


При спецакция на столичната икономическа полиция в кв. "Овча купел" са иззети 195 600 къса контрабандни цигари, съобщи пресцентърът на МВР.

Мъж и жена са задържани, докато се подготвяли за пласиране на цигарите. Преди седмица служителите на реда получили информация за двамата, които живеели на семейни начала и се занимавали с пласиране на акцизни стоки без бандерол в София. Установена биласамоличността им - М.Д. (30 г.) и 40-годишната В.Ц, и двамата от столицата.

Справка в полицейските регистри изяснила, че М.Д. е криминалнопроявен - преди два месеца в кв. "Орландовци" той бил задържан, заедно с още трима мъже, с 50 мастербокса нередовни цигари и има регистрации по чл. 234 от НК. В момента мъжът е с мярка "подписка" по дело за разпространение на контрабандна стока.

След наблюдение на двойката, вчера била предприета специализирана полицейска операция в ж.к. "Овча купел 2". При проверка на "Фолксваген Поло", собственост на жената, полицаите иззели 1500 кутии цигари без бандерол. В паркиран до колата микробус "Фолксваген Транспортер", собственост на С.М. (30 г.), в тайник, тип "тапа", служителите се натъкнали на още 8280 кутииконтрабандна стока. Общото количество на иззетите нередовни тютюневи изделия е 9780 кутии (195 600 къса) три от марки.

Дежурна оперативна група от столичната дирекция извършила оглед на двете коли. М.Д. и В.Ц. били засечени, докато се готвели да пласират нередовната стока с колата. Двамата са задържани с полицейска мярка за 24 часа.



http://dnes.bg

0 коментара

Публикуване на коментар