Валутни курсове

Хороскоп

четвъртък, 26 юли 2012 г.

Преглед на печата на 26 юли 2012 година


 Представители на израелските служби за сигурност са узурпирали цялото разследване на атентата в Бургас и почти не допускат служители на българското контраразузнаване, както и на останалите специални служби да си вършат работата. Това твърди в днешния си брой от първа страница „24 часа“.

Според източници от ДАНС темата е била разисквана и на вчерашното заседание на Съвета по сигурността при премиера Бойко Борисов.

Представители на нашите служби се жалвали от създалите се унизителни обстоятелства пред министър-председателя, с чиято политическа воля израелците са получили пълни правомощия за работа у нас.

В интервю за "24 часа" политологът, експерт по конфликти и тероризъм Татяна Дронзина препоръча, че трябва да променим оценката си, че страната ни е обект на непосредствена терористична заплаха. Това не било вярно.

Политиката ни в областта на сигурността ни следвало да очертае по-прецизно съществуващите заплахи и да престане да разглежда тероризма като възможна, но малко вероятна опасност.

Дронзина прогнозира и че все повече европейци, приели радикален ислям, ще бъдат използвани за живи бомби.

Експертът предупреждава още, че радикалните организации ще нанасят удари там, където е логистично възможно, а не където символът е най-ярък.

"24 часа" информира и, че шатрата пред Централна гара ще бъде демонтирана. Тя ще се ползва като покритие за спортни прояви.

Съоръжението ще бъде прибрано от спортното министерство.

Конструкцията е сред 11-те най-опасни постройки в столицата, които ще бъдат съборени или демонтирани до края на лятото.

Незаконните гета в София ще бъдат бутнати. Живеещите в тях роми пък ще трябва да се приберат по родните места. Това е голям проблем, но нямаме време да го отлагаме, пък заявява пред "Стандарт" столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Районният кмет на "Люлин" вече е премахнал някои от съборетините.

Приключила е и проверката в "Орландовци", където са описани постройките без документи. Същото предстои и в останалите квартали, където има такива.

Според челото на "Труд" военните ни аташета ще имат възможност да рекламират оръжие, произведено от български фирми.

По този начин те ще помагат на родните фирми. Това било договорено на среща между директора на служба "Военна информация" Веселин Иванов, шефове на 15 оръжейни фирми и военните аташета.

Идеята е разведките в чужбина да бъдат в помощ на родните производители и своевременно да ги информират къде и от какво оръжие и боеприпаси се нуждае даден пазар.

От началото до сега морето и реките са взели 91 жертви. Тази черна статистика обобщава пред "Телеграф" Тодора Томова от БЧК. Тя съветва плажуващите да не влизат навътре в морето и да плуват само успоредно на брега.


http://dnes.bg

0 коментара

Публикуване на коментар