Валутни курсове

Хороскоп

вторник, 17 юли 2012 г.

Преглед на печата на 17 юли 2012 година


Темата с уволнението на съдия Мирослава Тодорова остава водеща тема за повечето родни вестници.

"Цветанов и Плевнелиев се сдърпаха заради съдия Тодорова", коментира първия публичен конфликт на президента с вътрешния министър "24 часа". "Не мога да повярвам, че българският президент ще защити човек, който е забавил над 50 дела и е лишилот правораздаване хора, които са направили отвличане, нанесли са щети на бюджета", каза МВР шефът.

Часове по-късно Плевнелиев потвърди думите си: "Моята позиция за съдия Тодорова остава непроменена!" Според него решението на ВСС да я уволни е "необективно, необосновано, непрозрачно и немъдро".

Цветанов сам срещу всички заради съдия Тодорова", констатира "Сега". Вътрешният министър Цветан Цветанов изненадващо се изправи срещу премиера и президента заради уволнението на председателя на Съюза на съдиите Мирослава Тодорова. Вчера той за пореден път се извъртя, нападна Тодорова и се обяви в защита на ВСС, отчита изданието. В „Дума” пък водещата новина е "Цветан Цветанов нападна президента".

"Капитал Daily" резюмира: "Хронология на един абсурд. Агресивно объркани, управляващите съвсем се оплетоха по казуса "Тодорова" преди доклада". "Преса" пък цитира думите на главния прокурор Борис Велчев, казани на извънредното заседание на ВСС, които внасят дисонанс в самопохвалите на ВСС: "Изглеждаме зле и идиотски", убеден е прокурорът на Републиката.
Точно с половината от гласовете на СДС бе избран за лидер на съюза д-р Емил Кабаиванов, който пред "24 часа" подчертава, че решението за спиране на "Синята коалиция" не подлежи на ревизия. Съюзът ще посочва грешките на ГЕРБ, но няма да си позволи да мине границата и да гласува заедно с БСП, "с лека усмивка отговарям на обвиненията, че победата ми е постигната с пари и натиск", подчертава новоизбраният председател.

"Политическата ни сцена прилича на мол в ромски квартал. Има многотия от партии, а няма платежоспособно политическо търсене, в което разменна монета е доверието", казва социологът Живко Георгиев пред "Сега".

Заповедите за ин витро важат вече 12 месеца, информира "24 часа". 2316 жени са одобрени до юни 2012 г., родени са 436 бебета. Ежедневникът алармира, че в страната ни са потвърдени два независими един от друг случая на малария - за първи път от 1995 г. насам. Единият болен е бил за трансплантация на бъбрек в Пакистан, а другият, жител на Монтана - се е заразил в Гвинея с малария тропика.

"Борисов пак ще е арбитър за парите на лекарите", съобщава "Труд". Синдикатите настояват премиерът да ги приеме на спешна среща, ако здравната министърка Десислава Атанасова не поднови преговорите по неподписания в последния момент колективен трудов договор в здравеопазването. А той определя началните и основните заплати в здравеопазването.

Селските казани устояха на кризата. Според агенция "Митници" в момента в страната има 1353 легални казана за ракия, общата вместимост на съдовете е 776 005 литра, съобщават оттам за "24 часа". Събираният от тях акциз обаче намалява.

"Атина каза "да" на газовата връзка към нас", пише "24 часа". Става въпрос за газопровод с дължина 180 км, от които 30 са на гръцка територия. Газопроводът ще има капацитет 3 млрд. кубични метра газ годишно. Този проект е от ключово значение и за Гърция, защото дава шанс за захранване на България и Румъния от трети източници, освен от руската "Газпром".

"Телеграф" информира, че в цял свят вече може да се види пътеводителят на българските места за свободна любов. Списъкът е качен на сайт, на който освен специалните "клубове" има и снимки на млади момичета от България и техните джиесем номера.

"Циганите правят своя паралелна държава у нас", твърди в интервю за "Новинар" Ангел Джамбазки, зам.-председател на ВМРО. "Годините на псевдоинтеграция затвърдиха сред повечето български цигани чувството, че те могат да се издържат трайно от целия пакет социални помощи на държавата.

Те не си плащат нито водата, нито тока, нито наемите. Това е жестока ирония на съдбата, защото те буквално изграждат паралелна държава. Необходима е справедливост. Честно казано, не ме интересува изобщо какво ще каже или казва Европа, защото тя толерира циганите за сметка на българите, а това не е моята Европа", обобщава Джамбазки.

"Страната ни е пресирана от Гърция и Румъния", отразява становището на министъра по управлението на еврофондовете "24 часа". "Няма как да не се отрази на България евентуалното замразяване на членството в ЕС на Румъния. Балканите са труден регион.

От едната ни страна е Гърция с нейните предизвикателства, а от другата - Румъния." Министър Дончев не е съгласен, че приемането ни в ЕС е било прибързано. В икономически план България е в челната тройка на ЕС по ниска инфлация през юни на годишна база, по данни от вчера на европейската статистическа служба Евростат.http://dnes.bg

0 коментара

Публикуване на коментар