Валутни курсове

Хороскоп

сряда, 11 юли 2012 г.

Лекарите остават без скок в заплатите с 10-12%


Началните и основните заплати на лекарите няма да се повишат с 10-12%, както само преди ден публично обеща здравният министър Десислава Атанасова, добавя "Труд". Медсестрите, лаборантите и акушерките ще се разминат с готвеното увеличение от 20 на сто, а нощният труд ще си остане 50 стотинки вместо 1 лев.

Според "Монитор": "Шефовете на болниците саботират заплатите".

"В болница "Света Анна" средната заплата на лекарите е около 1706 лв., на медицинските сестри малко над 890 лв., а на останалия персонал - 548 лв., тези месечни възнаграждения са далеч по-високи от началните заплати, под които синдикатите искат да се подпишем", заявява д-р Димитър Димитров.

"Изчисляваме сами бъдещата си пенсия", съобщава "Труд". Националният осигурителен институт разработва услуга, чрез която ще можем да изчислим пенсията си, обяви Бисер Петков, ръководител на НОИ.

Услугата трябва да бъде достъпна до края на годината и ще може да бъде използвана от всички граждани, притежаващи персонален идентификационен код, издаден от института.

"ЕС ни дели от Румъния?", е водещото заглавие на в. "Труд". Причината - опитът за сваляне на президента Бъсеску. През втората половина на юли ЕК трябва да публикува доклад за напредъка на двете страни за изминалите 5 години, който се отчита чрез т.нар. Механизъм за сътрудничество и проверка.

Комисията, както и редица европейски столици начело с Берлин, изразиха безпокойство, че правителството на социалдемократа Виктор Понта в Румъния нарушава конституционния ред и посяга на независимостта на съдебната власт.

"Да, България и Румъния могат да бъдат отделени", каза вчера дипломат, пожелал анонимност, без да посочва как би могло да стане това.

"Не виждам вероятност механизмът да бъде прекратен", добави той, визирайки и двете страни. Изводът - готвят ни по-прецизно евронаблюдение.

"Високи са ви цените? Не зависят от "Газпром", а от формулата в договора", казва в интервю за "24 часа" Сергей Комлев, шеф на "Структуриране на договорите и ценова политика" в "Газпромекспорт".

"Формулата е зависима от елементите, които са заложени в нея, цените на газа във всяка страна са различни и се влияят от набора от нефтопродукти, от преговорите между партньорите и експертните оценки, включени в тях.

В Европа няма добив на шистов газ, няма разкрития, правят се проучвания. Ако добивът на шистов газ е организиран правилно, екологичните последствия могат да бъдат минимални", смята Комлев.

НЕК е дала 198 млн. лв. на руската "Атомстройекспорт" за разчистване на площадката на АЕЦ "Белене", пише "Преса". Така Националната електрическа компания е нарушила Закона за обществените поръчки, твърди финансовата инспекция. Това е най-голямото нарушение, което сме засекли, казват от инспекцията.




http://dnes.bg 

0 коментара

Публикуване на коментар