Валутни курсове

Хороскоп

понеделник, 4 юни 2012 г.

СГС освободи трима от хората на Таки

Само един от четиримата задържани, сочени за част от групата на Христофорос Аманатидис-Таки, остава в ареста. Това реши тази вечер Софийски градски съд, който гледа мерките за неотклонение на четиримата мъже, предаде bTV. Те бяха задържани при операция на ГДБОП срещу разпространение на наркотици на 1 юни.

В ареста с постоянна мярка магистратите оставиха само 29-годишния Кирил Киров по прякор Кирчо Руския. Според съда за него има достатъчно данни за авторство, както и за това, че ако бъде освободен, има опасност да извърши ново престъпление.

Под парична гаранция от 5 хиляди лева беше освободен Антон Калчев, известнен като Тони Застраховката. Вкъщи си отиват още Камен Балбузанов-Куката и връстникът му - Кирил Муртов.

След като приближените на Таки мъже бяха задържани преди 4 дни, стана ясно, че Киров е организирал наркотрафика в нощни заведения на територията на Слънчев бряг и в столицата, както и че събирал и отчитал парите от продажбата им.

Христофорос Аманатидис е смятан за лидер на една от най-големите престъпи групи за разпространение на наркотици. След обявяването му за международно издирване, той бе арестуван на 10 май в Дубай. Известният с прякора си Таки българин от гръцки произход трябва да бъде прехвърлен у нас, но процедурата е тромава и още не е приключила.



http://news.bg

0 коментара

Публикуване на коментар