Валутни курсове

Хороскоп

петък, 8 юни 2012 г.

Дългото чакане свърши – от днес всичко е футбол!


Тази вечер в 19,00 часа се поставя началото на дъгоочакваното Евро 2012. 16 национални отбора ще се борят за ценния трофей.

Домакините на първенството - Полша и Украйна пък обещават перфектна организация.

Двете страни влизат в историята като първите, бивши социалистически държави, домакини на Европейското първенство. Именно в тази връзка е и девизът на турнира - Да правим история заедно.

В тази история, за съжаление няма да участва България. Националният ни тим претърпя пълен крах в битката за класиране на турнира. Така за добро или лошо, ще гледаме срещите неутрално, или ще стискаме палци за чужди представителни отбори...

Преди началото на такъв форум е доста опасно да изтъкваме фаворити. Шамарът, който Гърция нанесе на всички лидери през 2004 г., е идеален аргумент за това. Националният отбор на Испания получава леко фаворитизиране заради европейската и световната си титла. „Ла Фурия" има нелеката задача да оправдае големите очаквания на феновете си.

Съставът на Англия пък изпитва сериозни проблеми с контузиите на Гари Кейхил, Джон Тери, Франк Лампард, Гарет Бари и резервния страж Джон Руди.

В лагера на Германия пък всичко изглежда далеч по-спокойно. Там селекционерът Йоахим Льов позволи на играчите си да пият и пушат, а след мачове да прекарват известно време и с нежните си половинки.

Италианците пък опитват да се съсредоточат, след като избухна поредният скандал с „черно тото". Заради него Доменико Кришито напусна състава на „скуадра адзура", след като бе арестуван.

В състава на Холандия пък се борят най-после да постигнат нещо голямо, след като на последното Евро 2008 завърши на 4-ото място, а на Световното - на второ.

Днешната програма от Евро 2012 стартира със срещата между Полша и Гърция. Двубоят ще се играе на Националния стадион във Варшава. Началния час на мача е 19,00 ч.
Късният двубой е между Русия и Чехия. Той ще се играе на „Общински стадион" във Вроцлав от 21,45 часа. 

Гледайте срещите:

Полша-Гърция ТУК
 
Русия-Чехия ТУК

ВИЖТЕ ОЩЕ:


Стадионите на Европейското първенство


Отборите на Европейското първенство

Цялата програма на турнира









http://topsport.bg

0 коментара

Публикуване на коментар