Валутни курсове

Хороскоп

неделя, 24 юни 2012 г.

Преглед на печата на 24 юни 2012 година


"Сивият сектор гълта над 1 млрд. лв. от гората. Най-големите бракониери са онези, които имат официални разрешителни за сеч.”

Това заяви в интервю за „Новинар” зам. – председателя на парламентарната Комисия по земеделие Юнал Тасим. „Вие можете да сте притежател на горски терени, общината или държавата също. Но това не означава, че всеки може да си прави с гората каквото си иска.

Всички действия в гората се извършват чрез лесоустройствени планове, които държавата прави и казва какви да са. Така че тази собственост е само проформа, не е като да притежаваш коли, апартаменти и т.н.", обяснява експертът.

"Капитал" също коментира страстите около протестите и котрапротестите от тази седмица в темата си "Пробив в Матрицата", анализирайки неодобрението на Закона за горите. Случи се нещо, което почти бяхме забравили, че е възможно - битка за идеи, правила и справедливост.

Това бе толкова неочаквано, че управляващите първоначално отказаха да приемат протеста за автентичен.

Вътрешният министър Цветан Цветанов обяви, че зад случилото се на Орлов мост стои едва ли не мафията. Появи се дори и версията, че протестите са платени и организирани от един от издателите на "Капитал", Иво Прокопиев. Объркването на политиците всъщност показа добре, че случващото се е пробив в удобната за тях матрица, която управлява живота нипрез последните години. В нея никога нещата не са истински - теса имитация на действителността, параван за съмнителните действия на различни играчи.

Пред „24 часа” Асен Генов и Константин Павлов-Комитата обясняват, че "ГЕРБ дават обещания през ден, изпълняват 11 на всеки 100", заявяват пред "24 часа" Асен Генов и Константин Павлов-Комитата. Основателите на фондация "14 февруари".

Доуточняват, че над 350 са темите, по които власта е поела ангажимент за 1040 дена управление. От прегледа на печата става ясно още, че най-голямата структура на синята партия, може да остане без централа. "Труд" пише, че столичните седесари са настанени в държавна сграда на бул. "Витоша", но не са плащали наема си към областната управа. Натрупаният борч е 21 515 лв., от които 1761 лв. са лихви.

Констатация, обвързана с управляващите, прави в интервю за вестника Румен Петков, който смята, че: "Премиерът и вицепремиерът трупат СРС-та за рекет. Тази информация утре, когато не са на власт, ще се обърне срещу тях.”. На въпрос за причините за срещата с братя Галеви, депутатът от Коалиция за България отговаря: „Аз съм се срещал с Братя Галеви по съвършено друг въпрос, по препоръка на служител на МВР. Аз в разговора съм участвал като слушател".

„Дума” припомня за гладната стачка, която обяви, че започва на 21 юни директорът на спортното училище "Олимпиец" в Перник Райчо Радев. Тя е заради продължилия месеци наред психологически тормоз върху негоот страна на свързаните с ГЕРБ институции в сферата на образованието. Шефката на просветния регионален инспекторат Ваня оконова настоявала Радев да напусне поста си, за да назначи члена на партия ГЕРБ и настоящ помощник-директор Румен Станишев.

Тя се опитвала по различни начини да дискредитира директора, който е и учител по философия. За скандалния случай са сигнализирали от клуба "1 ноември", който бе учреден преди две години от интелектуалци и общественици. Според тях Радев е отстоявал принципното си становище по различни обществени въпроси и е станал неудобен на властта.

В икономически план става ясно, че "България е една от само три държави, които изпълняват всички критерии за членство в еврозоната". Това пише „24 часа” като цитира думите на министър Дянков. "Отговор дали сме готови или не може да бъде даден само при формално кандидатстване за еврозоната. Ние не сме правили това", обясни разминаването с оценката на Европейската централна банка, министърът, която в никакъв случайне е опровергавала становището на Министерството на финансите. "346 000 000 лева дължи кабинета на бизнеса".

В сумата са отчетени и задълженията за данъци, осигуровки, обезщетения за персонала и др. Данните са от справка на финансовото министерство към 31 март 2012 г., изготвена за "Труд" по Закона за достъп до обществената информация.

"Българите ще платят сметката за отказа от "Белене", твърди "Дума". От БСП са категорични, че ще се съобразят с волята на българските граждани за централата. "България има нужда от втораатомна централа. Отказът от АЕЦ "Белене" е удар върху националните интереси и върху хората, защото те ще платят сметката - за нереализирания проект и за тока, който ще бъде в пъти по-висок".

Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев по време на срещата на депутати от левицата с представители на гражданското сдружение "Аз не се отказвам от АЕЦ, а ти?". Той подчерта, че по време на криза всички говорят, че е нужен голям инфраструктурен проект. Имаме такъв, а правителството с фалшификации и лъжи реши проектът да бъде спрян."Нашите цени са най-ниските в Европа за 2011 г.", показват последните данни на Евростат, публикувани от "Сега".



http://dnes.bg

0 коментара

Публикуване на коментар