Валутни курсове

Хороскоп

събота, 23 юни 2012 г.

Баничка за 1,5 млн. лева


Засилено полицейско присъствие има в цялата страна, след обира на милион и половина лева в Пловдив.

Изходите на града са блокирани от полицейски патрули, проверяват се масово документите на шофьорите. Засилено полицейско присъствие има и по границите.

МВР издирва 33-годишния Георги Енев, който е шофирал инкасовия автомобил на фирмата "G4S". Помолил колегата му да слезе и да купи баничка, след което изчезнал с автомобила и парите. Колата е открита на улица "Петрова нива" до №64.

"Улицата е тясна и задънена, има много паркирани автомобили и помислихме, че колата просто е паркирана временно", разказа пред Dnes.bg Мария Патишанова, която живее в кооперация на улицата.

Никой от съседите не е видял как се изнасят парите в 14 часа по обед.

"Сигурно е замесен шофьора, трябва да имаш вътрешна информация", прогнозира бивш офицер.

Сигналът за случилото се бил подаден с известно закъснение, въпреки че GPS-ът в инкасовия автомобил е отчел отклонение от маршрута на колата.


Друга версия гласи, че е замесен шефът на фирма "G4S", тъй като през април от кола на същата охранителна фирма бяха задигнати 2 милиона лева край Севлиево. Не се изключва и версия отвличане.

От полицията отказват всякакъв коментар с аргумента, че това е тежко криминално престъпление. Дори полицаите в отпуск са извикани на работа, научи Dnes.bg.

33-годишният Георги Енев е от Пловдив, показва профила му в социалната мрежа Facebook.

Той има едва 64 приятели, но и доста купонджийски снимки.

Във форумите в интернет пък бивши служители на фирмата се оплакват от ниското заплащане – те взимали между 350 и 400 лева.

Това също може да е една от причините за обира. От фирмата не коментират втората крупна кражба от техен инкасо автомобил.


Още по темата:


 
http://dnes.bg

0 коментара

Публикуване на коментар