Валутни курсове

Хороскоп

неделя, 10 юни 2012 г.

Преглед на печата на 10 юни 2012 година


Безработните ще получават заплата от Европа, за да участват в ремонта на пътища и сгради, засегнати от земетресения, наводнения и други природни бедствия, съобщава "Преса". Това предвижда нова схема за финансиране по ОП "Развитие на човешките ресурси", обяви социалният министър Тотю Младенов.

Фирми и общини ще наемат по нея хора, регистрирани в бюрата по труда срещу 380 лв. заплата за срок от 6 месеца до една година. Първите наети ще са още през юли и август.

Безработните ще бъдат известявани по мобилните си телефони къде има свободен щат по тяхната специалност, пише по темата за безработицата "Стандарт". Новата електронна услуга в момента се разработва от агенцията по заетостта.

Есемеси ще предупреждават и за наближаващата дата за подпис в бюрото по труда. От септември в 105 бюра по труда в цялата страна ще заработят и електронни терминали. От тях безработните, без да чакат на опашки, ще правят справки за свободните места в региона, който ги интересува.

Бюрата по труда ще правят също така профил на всеки безработен - какво образование има и какво е хобито му. Записаните ще имат идентификационен код за електронно потвърждаване на регистрацията.

Бившият президент Георги Първанов остана без свои хора в Изпълнителното бюро на БСП.

Нито той, нито протежетата му намериха място в новото ръководство на червените, информира "Телеграф".

Членовете на бюрото бяха одобрени от вчерашния пленум на Столетницата. Националният съвет гласува състава така, както бе предложен от лидера Сергей Станишев. Той изхвърли от ръководството всички, клонящи към Първанов.

"Станишев пенсионира Първанов и в БСП", коментира "Монитор".Това сочи прочитът на състава на новото Изпълнително бюро. Председателят на БСП отказа да легитимира групичката по интереси на бившия държавен глава. С изолирането на групата му от
Изпълнителното бюро Първанов се оказа напълно лишен от информация за дискусиите в ръководството, неговите тактики, стратегии за действие и обсъждането на политиките.

Това на практика маргинализира групата му, която, без достъп до актуалните дискусии в бюрото, може да продължи да си прави анализи и коментари без връзка с реалната политика на партията.

България няма да има проблем с храните и с реколтата от зърно въпреки обилните дъждове и градушки, които се изляха над по-голямата част от страната, отбелязва "Труд". Това заяви министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов. Той призна, че наистина се очаква добивите да бъдат значително по-слаби в сравнение с предходната година. За сметка на това обаче продукцията щяла да е по-качествена.

Министерството на земеделието работи по създаването на закон за розата и стандарт за розовото масло, пише "24 часа". "И в този закон ще заложим, както в закона за виното, този стандарт, за да може етикетът на България - тя се свързва с розата и розовото масло, да бъде защитен", обясни министър Мирослав Найденов.

Цената на килограм розово масло тази година може да стигне до 6000 евро, прогнозира Найденов. Според него отглеждащите рози ще спечелят от студовете и дъждовете през пролетта за разлика от тези, които гледат плодни дръвчета.http://dnes.bg

0 коментара

Публикуване на коментар