Валутни курсове

Хороскоп

сряда, 30 май 2012 г.

Азербайджан осуетил атентат по време на Евровизия


Азербайджанските власти обявиха днес, че са осуетили терористично нападение, което е трябвало да бъде извършено по време на песенния конкурс Евровизия. Арестувани са 40 души, съобщи Франс прес, като се позова на министерството на националната сигурност.

"Главната цел на терористичната група е била да извърши терористичен акт в Баку, докато се провеждаше Евровизията", гласи съобщение на министерството, цитирано от АФП.

"Групата е планирала нападение в концертната зала, където бе организиран конкурсът, както и други атентати срещу президента Илхам Алиев, полицейски участъци, хотели, където са били отседнали чужденци, срещу религиозни обекти", заяви министерството.

Членове на групата имали билети за Евровизия, за да извършат терористично нападение в "Кристал Хол" в Баку, където се проведе конкурсът.

Службите за сигурност са арестували предполагаеми членове на групата при операции в Баку, в градовете Ганджа и Сумгаит, както и в няколко региона на страната, допълни министерството, без да уточнява кога са били извършени арестите.

Някои членове на групировката са оказали съпротива и са били убити, посочва министерството.

"Министерството на националната сигурност реши да не разкрива тази информация по време на Евровизия, за да не създаде паника сред гражданите и чуждестранните гости", се казва в съобщението.



http://dnes.bg

0 коментара

Публикуване на коментар