Валутни курсове

Хороскоп

петък, 25 май 2012 г.

Ямбол грабна бронза след победа над Черно море


Отборът на Ямбол спечели бронзовите медали в Националната Баскетболна Лига, след като тази вечер спечели при домакинството си на Черно море (Варна) с 90:81 и затвори серията при резултат 2:1 победи.
Джон Офоегбу изигра страхотен мач и приключи с „дабъл-дабъл” – 20 точки и 12 борби, Мартин Дурчев вкара 22 точки, а Станислав Говедаров и Майкъл Джеферсън завършиха съответно с по 17 и 12 точки.
Васил Кьосев вкара 22 точки за варненци, Пламен Алексиев се отличи с 14, а Николай Колев и Джими Хънт реализираха по 11 точки.
В началото на мача варненци поведоха с 6:2, но след това Офоегбу, Дурчев и Говедаров разбиха защитата на "моряците" и след убийствена серия Ямбол поведе с 22:8. До края на първата четвърт "моряците" се събудиха, но успяха единствено да заличат мслкс част от пасива си - 14:25.

Вторите десет минути започнаха с кош и фал на Дурчев, а след него и Гунджино записа на сметката си нови две точки, но гостите отговориха моментално с тройка на Васко Кьосев. Последваха страхотни минути за Офоегбу и Радионов, но когато по всичко личеше, че момчетата на Иван Чолаков ще убият напълно интригата, те допуснаха няколко грешки, а Кьосев и Колев вкараха нови тройки и върнаха тима си е мача - 31:37. Домакините взеха прекъсване, но до края на първото полувреме ситуацията на терена не се промени и почивката дойде при 48:40 в полза на домакините.
През третата четвърт ситуацията на терена не се промени особено, като единствената разлика бе, че двата отбора се скъсаха да пропускат от различни ситуации. Разликата през по-голямата част варираше между 10-12 точки, но в последните секунди Кьосев наниза тройка, а след грешен пас на Радионов, Хънт се възползва и вкара за 65:70.
Решителните десет минути започнаха отлично за домакините, които регистрираха серия от 6:0 и разликата отново премина границата от десет точки - 76:65. "Моряците" не се предадоха, а Кьосев и Колев пак демонстрираха точния си мерник за 72:77. В последните четири минути на мача Джеферсън и Офоегбу поеха нещата в свои ръце и независимо от постоянните опити на варненци да стигнст до обрат, Ямбол задържа преднината си до самия финал и грабна бронзовите медали.

0 коментара

Публикуване на коментар