Валутни курсове

Хороскоп

сряда, 16 май 2012 г.

Четирима души са арестувани за подготвяно убийство


Четирима души – гражданин на Черна гора и трима арменци, са арестувани за подготвяно убийство.

Организатор и поръчител на убийството е гражданин на Черна гора, съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов за “Фокус”.

През 2004 година черногорецът е задържан в България с 54 кг канабис, а през 2005 г. е задържан с 4 кг хероин. Лежал е в Централния софийски затвор. След 2006 г. има десетгодишна забрана да влиза в България. Пребивавал е в страната с фалшива самоличност.

Черногорецът е набавил пистолет със заглушител. Открити са оръжието и снимка на човека, който е бил мишената. Това е бизнесмен от София, криминално проявен, регистриран за измами.
Полицията разполага и с доказателствен материал за постигната договорка за заплащане за убийството в размер на 30 000 лева.

Задържани са и трима арменски граждани. Един от тях е издирван с червена бюлетина за грабеж, незаконно притежаване на оръжие и измами в Армения.
Четиримата са задържани в района на столичния булевард "Сливница".

В рамките на операцията са извършени обиски и претърсвания в София и Пернишка област под ръководството на заместник градския прокурор Роман Василев. От около десетина дни работим по подадения сигнал за подготвяно убийство близо до София на бизнесмен от района, каза прокурор Роман Василев. Един от задържаните е обявен с червена бюлетина за издирване, на друг е забранено влизането в България за 10 години. Въпреки това те са на територията на страната, каза прокурор Роман Василев.



http://dnes.bg

0 коментара

Публикуване на коментар