Валутни курсове

Хороскоп

вторник, 15 май 2012 г.

Прогноза за времето в България за 16.05.2012


През нощта ще се задържи облачно и в почти цялата страна ще продължи да превалява, като в централните райони от Северна България се очакват и значителни количества. В Северозападна България ще духа умерен западен вятър, а в Източна България все още от юг. И утре ще превалява, но в югозападната част от страната преди пладне ще има и временно спиране на валежа и разкъсване на облачността, в северозападните райони след пладне, но по същото време в най-южните планински райони се очакват и по-интензивни превалявания. Вятърът през деня в цялата страна ще стане умерен, в Дунавската равнина и временно до силен от запад. Ниски дневни температури, максимални между 16 и 21°.

Атмосферното налягане макар и повишавайки се ще остане по-ниско от средното.

Над планините ще се задържи предимно облачно, билата ще са с мъгла. Ще продължи да превалява. По-интензивен ще бъде валежът в сутрешните часове в Централна Стара планина, а след пладне над южните планински райони. Вятърът ще стане силен от запад, по Старопланинското било до бурен. На 1200 м.н.в дневна температура около 11°, на 2000 м около 5°.

По Черноморието ще е облачно и през по-голямата част от деня ще превалява. В сутрешните часове все още вятърът ще е от юг, но още преди пладне ще стане от запад умерен. 

Температурите към 15 ч. ще са около 16°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала. Температурата на морската вода вече е 17-18°.



0 коментара

Публикуване на коментар