Валутни курсове

Хороскоп

вторник, 29 май 2012 г.

България бе надиграна и победена от Турция с 0:2


Българският национален отбор по футбол записа първа загуба под ръководството на Любослав Пенев. Тази вечер, „лъвовете" загубиха с категоричното 0:2 от Турция, като резултатът е напълно реален с оглед играта на двата състава.

Точни за момчетата на Абдула Авджъ бяха Топрак в 21-ата и Бурак Йълмаз в самия край на срещата.

Сериозно притеснение буди играта ни в отбрана, която бе отговорна и за двете попадения на южните ни съседи. За съжаление, родните ни национали отново демонстрираха старата си слабост от липсата на голови положения, което се оказа и пагубно за изхода от днешната среща.

Със сигурност, цялата футболна общественост очакваше нова престижна победа за „трикольорите", която да запази отличните впечатления от сензационната ни победа над Холандия в събота.

Типично за такъв тип среща, наставникът на България бе направил цели пет промени, с цел да бъдат видяни качествата, на колкото се може повече родни футболисти.

На вратата отново  бе Стоян Колев. Пред него бранители бяха  Вальо Илиев, Николай Бодуров, Иван Бандаловски и Петър Занев. В средата на терена, конците  дърпаха  Манолев, Гаджев, Дяков и Христо Златински. В предни позиции  разчитахме на Емил Гъргоров и Ивелин Попов, който  носеше и капитанската лента.

От своя страна, турският  национален отбор излизе с най-доброто, което предразположи  за един много равностоен и интересен двубой.

Контролната среща между двата балкански отбора започна доста мудно. До 15-ата минута, турският отбор имаше леко предимство относно владението на топката, но нищо повече.

Опасните положения и пред двете врати липсваха.

Южните ни съседи действаха доста по- активно по крилата, като това създаваше множество проблеми на крайните ни бранители  Петър Занев и Иван Бандаловски.

21-ата минута се оказа фатална за нашите момчета, след като турците поведоха с 0:1.

Попадението стана факт, след  лошо построяване на българската защита при изпълнение на корнер. Тогава Вальо Илиев изпусна  Йомер Топрак, който засече топката и сътвори преднината за момчетата на Абдула Авджь.

Инкасираното попадение не промени по никакъв начин статуквото на терена. Турция продължаваше да бъде по-нападателният тим, докато нашите така и не съумяваха да организират нещо съществено пред вратата на Мерт.

Все пак, нещата се промениха в 41-ата минута, когато чудесно отиграване на Христо Златински завърши с прострелно подаване към  съотборник в наказателното поле, което обаче бе изчистено с цената на тежка контузия от крайния бранител Исмаил.

До края на първата част далечен удар на Златински беляза лекото пробуждане на „трикольорите".

Второто полувреме продължи скучноватия стил от първата част. Двата тима продължаваха битката в центъра на терена. В опит за промяна на резултата, в игра се появи Илиян Мицански, който поведе атаката на „лъвовете".

В 57-ата минута,  България имаше чудесен шанс да изравни в днешната контрола.  Топката бе центрирана от фаул към Валентин Илиев, който с глава подаде към Манолев, но футболистът на ПСВ стреля в аут от няколко метра.

Няколко минути по-късно, турският тим имаше отлична възможност за второ попадение, но за наша радост, далечният удар на Нури Шахин намери горната греда на вратата пазена от Стоян Колев.

Опасностите продължиха и десетина минути след това, ужасна грешка на Николай Бодуров изведе нападателя Йълмаз очи в очи срещу Пламен Илиев. Хубавото в ситуацията бе, че Бурак стреля много слабо и топката стана лесна жертва за стража на софийския Левски.

За съжаление, идентичната ситуация се повтори и в самия край на срещата, когато този път Бурак Йълмаз не сгреши и оформи крайното 0:2 в тази среща.

През целия мач, националите на Любослав Пенев  така и не съумяха да организират нещо съществено пред вратата на Мерт и напълно заслужено загубихме тази контролна среща.

Следващата приятелска  среща на България, ще бъде домакинството ни  срещу Кипър през средата на месец август.

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ТУК!



http://topsport.bg

0 коментара

Публикуване на коментар