Валутни курсове

Хороскоп

вторник, 3 април 2012 г.

Барса срещу Милан на "Камп Ноу" в решаваща битка за полуфиналите


Тази вечер от 21:45 часа българско време един срещу друг в среща-реванш от четвъртфиналите на Шампионската лига се изправят Барселона и Милан. Преди седмица двата тима завършиха 0:0 в Милано в първия мач и всичко ще се реши днес. Както е известно, крайният победител от двубоя ще срещне на полуфиналите Челси или Бенфика, като англичаните са с по-добри шансове да продължат напред, след като спечелиха с 1:0 в Лисабон в първата среща.

Предстоящият мач между Милан и Барселона ще бъде под номер 15 в тяхното съперничество. Статистиката към този момент показва: от 14 мача, Барселона има 5 победи, Милан - 4, а 5 срещи са завършили наравно. През сезон 1950/1960 година каталунците печелят с 2:0 и 5:1 в осминафинален сблъсък в КЕШ. През 1989 година Милан надделява над Барса след 1:1 и 1:0 във финала за Суперкупата на Европа. През 1994 година "росонерите" розгромяват Барса с Христо Стоичков в състава с 4:0 на финала на Шампионската лига, а през сезон 2000/2011 година двата еврогранда се срещат в груповата фаза на най-авторитетния клубен турнир на Стария континент. Резултатите са 2:0 за Милан и 3:3. През сезон 2004/2005 двата тима си разменят по една победа в груповата фаза на Шампионската лига - Милан печели с 1:0 у дома, а Барса - с 2:1.

През сезон 2005/2006 двата отбора се изправят един срещу друг в сблъсък от полуфиналите на Шампионската лига, като надделява Барса - след 1:0 в Милано и 0:0 на "Камп Ноу". През настоящия сезон двата еврогранда вече играха три пъти помежду си - в груповата фаза те първо направиха 2:2 на "Камп Ноу", а след това Барса спечели с 3:2 на "Меаца". В първата четвъртфинална среща преди седмица нямаше победител - 0:0.

Старши треньорът на Барселона Джосеп Гуардиола отново няма да може да разчита на чакащия трансплантация на черния дроб френски бранител Ерик Абидал. Аут са още трайно контузените Давид Вийя и Андреу Фонтас, но възстановеният от травма Адриано Корея се завръща в състава. Големият проблем за Барса обаче е участието на опитния халф Чави Ернандес. Той е под въпрос за срещата заради травма и не е изключено да остане на пейката. Не е напълно сигурно и участието на друг полузащитник - Сеск Фабрегас, който също не е готов на 100% след контузия.

Наставникът на Милан Масимилиано Алегри пък отново няма да може да разчита на бразилския централен защитник Тиаго Силва, който продължава да се възстановява от травма.
Опитният холандски халф Марк ван Бомел изтърпя наказанието си, заради което пропусна първата среща, но пък е контузен и затова също отпада за днешния мач. Други футболисти със здравословни проблеми, на които Алегри не може да разчита, са Матийо Фламини, Дженаро Гатузо и Антонио Касано. Добрата новина за Алегри е завръщането в състава на бразилсикя нападател Алешандре Пато, който се разписа в каталунската врата на "Камп Ноу" в груповата фаза, но пропусна първата четвъртфинална среща преди седмица. Бекът Иняцио Абате също вече е на линия.

Вероятни състави:

БАРСЕЛОНА: Валдес, Дани Алвеш, Масчерано, Пике, Пуйол, Бускетс, Чави (Тиаго), Иниеста, Санчес, Меси, Фабрегас

МИЛАН: Абиати, Абате, Мексес, Неста, Антонини, Амброзини, Зеедорф, Ночерино, Боатенг, Робиньо, Ибрахимович

СЪДИЯ: Бьорн Куйперс (Холандия)

СТАДИОН: "Камп Ноу", Барселона



http://sportal.bg

0 коментара

Публикуване на коментар