Валутни курсове

Хороскоп

понеделник, 9 юли 2012 г.

Семейна вражда предизвика убийство и саморазправа


45-годишен криминално проявен е задържан за убийство в Ихтиман. Вчера вечерта в болницата в Ихтиман е постъпил 38-годишен мъж с инициали К.М. в тежко състояние, с прободни рани в областта на шията и тила, който починал малко по-късно.

Незабавно били сформирани оперативни групи, полицейски служители се насочили към болницата и към дома на починалия, където било установено, че се е разиграл инцидент.

Убитият мъж, известен на полицията за кражби, запивал в компанията на свой роднина, когато пред къщата му с каруцата си преминал 45-годишен, с когото били в много обтегнати отношения.

В каруцата заедно с него били и съпругата и снаха му. Между двата рода отдавна имало конфликт, често се стигало и до сблъсъци.

При вида на стария си враг К.М. мигновено се насочил към него и го нападнал с нож в ръка, като го ранил в хълбока. В отговор на нападението 45-годишният мъж грабнал метална вила за сено, с която нанесъл няколко прободни рани в шията и главата на опонента си.

Нападателят, регистриран многократно и осъждан за кражби, бил задържан с полицейска заповед за 24 часа.

Незабавно след трагичния инцидент роднините на убития мъж се събрали и решени за саморазправа, се отправили към къщата на арестувания мъж. Многолюдната тълпа изпотрошила всички прозорци на неговата къща и къщата на брат му.

При разпитите един от очевидците разказал на униформените, че преди да нанесе смъртоносните удари с вилата, А.Б. е стрелял с пистолет. Незабавно бил извършен оглед на имота му и в стопанска сграда зад къщата криминалистите открили газов пистолет, захвърлен в сеното.

За да се опази общественият ред в квартала и с цел недопускане на масови безредици били мобилизирани допълнителни полицейски екипи от районните управления в Костенец, Елин Пелин и Самоков. Два екипа на жандармерията също оказали съдействие на колегите си, като в рамките на около два часа ситуацията е била овладяна.

По случая е образувано досъдебно производство. Уведомена е Софийска окръжна прокуратура.

И днес продължават процесуално-следствените действия за пълното изясняване и документиране на извършеното престъпление.



http://dnes.bg 

0 коментара

Публикуване на коментар